Entertainmentservice
Image default
Business

Explanimation voor je bedrijf

Explanimation voor je bedrijf

Een animatie kan een uitstekende investering zijn voor je bedrijf. Hier zijn ontelbaar veel standpunten voor te geven, deze zullen we je straks even tonen. Eerst zullen we moeten kijken wat een animatie nu eigenlijk is. Een animatie is niks meer dan een video met illustraties. Vaak wordt er gepoogd om een bepaalde boodschap te vertellen aan de kijker. Dit kan echt van alles zijn, het is geheel afhankelijk van wat jij wilt overbrengen aan de kijker. Zo kun je bijvoorbeeld een bericht versturen aan de werknemers, of je kunt een video maken voor een van de diensten die jouw bedrijf aanbiedt. Dat is dan ook gelijk zo bijzonder aan een animatie, je kunt het werkelijk overal voor gebruiken. Met een normaal filmpje kan dit natuurlijk ook, een animatie is alleen wel een stuk amuserender.

Je kunt een animatie dus echt overal voor gebruiken. De grootste reden om voor een animatie te kiezen is dat het er voor zorgt dat de boodschap makkelijker overkomt op de persoon. Maar hoe kan dit dan? Dit gebeurd met een normaal filmpje toch ook? Nee dit is niet helemaal waar. Normale filmpjes zien we eigenlijk altijd al, hierdoor heeft ons brein zichzelf aangeleerd om hier niet alle informatie van op te slaan. Wat je hiermee krijgt is dat er informatie achterblijft bij het bericht. Dit is natuurlijk niet de bedoeling als je net probeert om een boodschap over te brengen. Een animatie daarentegen zie je veel minder vaak. Hierdoor bekijkt je brein het filmpje met een grote mate van concentratie. Het gevolg is dan ook dat de informatie beter wordt opgeslagen. Maar dit is niet het enige voordeel van een animatie. Het kan je namelijk ook een hoop tijd besparen, en in sommige gevallen ook nog eens een aardig bedrag. Als je zelf probeert om een animatie te monteren dan zal je een hele hoop tijd verliezen. Je weet niet echt hoe het moet en alles gaat net even wat langzamer. Een animatiebedrijf weet wel hoe ze het moeten doen, zij kunnen het dan ook vele malen sneller. Daarnaast is er voor een animatie niet zo’n heel groot team nodig, de totale kosten zijn dus ook relatief laag. En het is natuurlijk gewoon geweldig om je eigen filmpje te hebben, toch net eventjes een stuk persoonlijker dan een standaard video.

Wat is dan precies het proces van het ontwikkelen van een animatie De allereerste stap is het maken van het script. Deze is van cruciaal belang, alles hangt hier namelijk van af. In het script staat de tekst of boodschap die moet worden overgebracht. Je kunt natuurlijk zelf ook nog aanwijzingen geven als je dit nodig acht. Het team van de animatiestudio zal aan de hand van het script aan de slag gaan met het storyboard. Dit heb je vast wel eens een keer gezien. Het is eigenlijk een klein getekend verhaaltje, waarbij het filmpje in hoofdlijnen wordt getekend. Wanneer ze dit gemaakt hebben moeten de animaties gemaakt worden en moet de voice over worden toegevoegd. Dit is namelijk alles wat je nodig hebt voor een animatie.

Wat zijn dingen die je moet onthouden bij het maken van een animatie? Het is ten eerste belangrijk dat je even een beetje onderzoek doet naar het bedrijf waar je mee samen wilt werken. Je moet dan gaan kijken naar eerdere projecten die ze hebben gehad en naar de reviews die gegeven zijn door vorige bedrijven. Aan de hand van de vorige projecten krijg je een goed beeld over het bedrijf, daarnaast kun je zien of het bij je past. Wat ook een handige tip is, is om te kijken naar je budget. Een animatie is niet een kleine uitgave, maar het is wel echt een investering voor je bedrijf. Een animatie brengt dus heel erg veel voordelen met zich mee. Je zorgt ervoor dat je afstand neemt van concurrenten en het laat zien dat je meegaat met de voorruitgang. Zie het dus als investering en probeer het eens, het kan echt een ware toevoeging zijn voor je bedrijf.

https://donkermedia.nl/