Entertainmentservice
Image default
Business

Kweekbakje maken

Het is weer bijna lente, dat betekent dat de plantjes weer naar buiten mogen en alle bomen weer in bloei komen te staan. Albert Heijn zal ook wel weer met moestuintjes komen, kleine zaadjes waar plantjes uit komen die je makkelijk kan gebruiken. Die moestuintjes moet je op een gegeven over zetten in een kweekbak en dat is precies wat we vandaag gaan maken. In dit artikel wordt verteld hoe je zelf een mooi kweekbakje kan maken voor die kleine moestuintjes.

Je kan natuurlijk zelf bepalen hoe groet je de kweekbakjes maakt, maar deze maat moet volstaan voor iedere soort plant of bloem die je wilt kweken. Voor de kweekbakken heb je de volgende materialen nodig:

–          Schroef/boormachine

–          3mm houtboor

–          Een aantal schroeven (het liefst houtschroeven)

–          Aantal houten planken

Je kan er voor kiezen om de planken op maat te laten zagen of voor een voorgemaakt bouwpakket te kiezen. Het is natuurlijk het leukst om de planken zelf te zagen en te gebruiken. Dit maakt het wel wat moeilijker en kost het iets meer tijd, maar dan weet je wel dat je het helemaal zelf hebt gedaan.

Zaag 4 planken even lang, maak zoveel setjes als je zelf wilt, van ongeveer 30 tot 40 centimeter. Zaag daarbij kleine vierkantjes uit van ongeveer 5 bij 5 centimeter. Zet de plankjes vervolgens tegen elkaar aan zodat je een vierkant vormt, en schroef deze planken dan aan elkaar vast. Als je het vierkant gevormd heb, kan je de kleinere vierkantjes aan de hoeken van het vierkant vast maken. Plaats vervolgens drie lange planken om de vierkantjes neer om de onderkant van het vierkant te bedekken. Nu kan je er voor kiezen om de bak zo te houden en hier verschillende plantjes in te zetten, of je plaatst nog twee planken gekanteld in de bak als een kruis om een vierdeling in de bak aan te brengen. Deze kan je vervolgens weer vastmaken aan de zijkanten met behulp van wat schroeven.

https://moerenbout.nl/

Gerelateerde artikelen

Voordelen van een 088 nummer

Tv kijken door middel van een schotelantenne

Diversiteit in je afspeellijst