Van begin tot eind geholpen met RPO recruitment

De werving van nieuw personeel moet u toevertrouwen aan een goed team. Dit is precies waarom u hiervoor een extern bureau inschakelt. De recruiter van FairSterk vindt voor u bijvoorbeeld uw nieuwe interim of kandidaat. Zij zoeken samen met u gezocht naar de aanpak die het beste past bij het bedrijf. Op die manier zorgt u dat het werven van nieuwe kandidaten prioriteit krijgt. Met behulp van RPO recruitment wordt FairSterk onderdeel van uw bedrijf en raakt daarnaast betrokken bij de bedrijfscultuur, werkprocessen en behoeftes. Ze gaan een diepgaande en dienstverlenende relatie met u aan, om u niet bij één klus, maar op de lange termijn te voorzien van de beste kandidaten.

Deze stappen geven uw RPO recruitment vorm

Stop uw zoektocht naar een extern bureau voor de recruitment. FairSterk is het bedrijf wat u helpt bij het vinden van de juiste kandidaten voor uw vacature. Hierbij maken zij gebruik van een RPO recruitment constructie, wat staat voor Recruitment Process Outsourcing. Ze zetten uw marketingcommunicatie op, geven het proces vorm en werven vanuit uw bedrijf. Dit alles doet FairSterk in vijf stappen. In de eerste stap constateert u dat er iets moet veranderen in de werving van nieuwe medewerkers. U schakelt dit bedrijf in als uw interim recruiter. Vervolgens stellen ze een projectplan op met een proactieve werving en selectie van kandidaten. Als laatste geeft dit alles u meer naamsbekendheid op de arbeidsmarkt en een sterkere employer brand.

Voor de beste werkwijze gaat u naar een interim recruiter

Merkt u dat vacatures voor een langere tijd open staan? En dat de gekozen kandidaat uiteindelijk toch voor de concurrent kiest? Schakel FairSterk in als bijvoorbeeld uw interim corporate recruiter. Zij maken voor u een doelgericht kandidatenbestand. Daarnaast ondersteunen ze de afdeling die over de werving gaat. Op die manier wordt het een prioriteit. Het proces wordt geoptimaliseerd door RPO recruitment en een sollicitatieproces. Door jarenlange ervaring in recruitment en arbeidscommunicatie is FairSterk in staat om u van passend advies te voorzien. Ze maken gebruik van een model waarbij, samen met u, de ‘candidate experience’ wordt verbeterd. Hierdoor worden kandidaten proactief benaderd en wordt er ingespeeld op het ‘gevoel’ van de kandidaat.