Entertainmentservice
Image default
Entertainment

Is een escape room voor kinderen geschikt?

Heb je zelf wel eens een avontuur beleefd in een escaperoom en lijkt het je leuk om dat je met je kinderen te doen? Een escape room voor kinderen kan in principe vanaf een jaar of 12 onder begeleiding van een volwassene. Het is ook een beetje afhankelijk van hoe je kind op enge dingen reageert. Het is net als bij films. Sommige kinderen vinden Harry Potter op hun 15 e nog eng, terwijl andere kinderen al vanaf 8 jaar smullen van de avonturen van deze tovenaar in de dop. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden die er zijn voor kinderen om deel te nemen aan deze leuke, maar toch best spannende activiteit.

Wat houdt een kinderen escape room in?

Een escape room voor kinderen is meestal hetzelfde als die voor volwassenen. Daarom wordt er ook geadviseerd om deze activiteit alleen met oudere kinderen te doen en dan het liefst onder begeleiding van een volwassene. Volgens de boekjes is het aan te raden om tot 16 jaar je kind te begeleiden, maar leg dat maar eens uit aan je stoere, puberende zoon. Gebruik vooral je gezonde boerenverstand om te beoordelen of dit uitje voor je kind geschikt is en kies samen een thema dat past bij de belevingswereld van je kind. Er zijn escape rooms die het verhaal aanpassen aan jongere kinderen en bijvoorbeeld als thema Harry Potter gebruiken. Dat maakt het al wat herkenbaarder en voorspelbaarder voor je kind zonder dat het saai wordt.

Vanaf welke leeftijd kun je een escape room voor kinderen doen?

De meningen zijn verdeeld over de juiste leeftijd voor een escape room voor kinderen. Als stelregel kun je aanhouden dat kinderen van 12 tot 16 jaar klaar zijn voor dit spannende avontuur onder begeleiding van een volwassene. Zoals al aangegeven is dat ook een beetje afhankelijk van je kind. Als je een dochter hebt die veel films eng vindt, dan is het de vraag of ze een uitje naar een escape room kan waarderen. Hou hier dan ook rekening mee. Sommige escape rooms hebben speciale mogelijkheden voor jongere kinderen door een wat minder spannend thema te kiezen. Andere locaties passen een verhaal wat aan zodat ook jongere kinderen kunnen deelnemen. Dat maakt bepaalde rooms geschikt voor kinderen van een jaar of 9.

Welke escape room is geschikt voor kinderen?

Niet iedere room is geschikt als escape room voor kinderen. Zeker niet voor de kleintjes. Je kind kan zich een hoedje schrikken van de bloedstollende verhalen in een horror escape room. Als je kind zonder nachtmerries films voor 12 jaar kan kijken, dan zijn de meeste rooms geschikt voor je kind om aan deel te nemen onder begeleiding. Kan je zoon of dochter  genieten van films van 16 jaar en ouder dan is elke escape room geschikt en kan je kind ook zonder begeleiding deze belevenis aan. Kijk van tevoren ook naar de vereisten die de locatie stelt en als je twijfelt, neem dan contact op met de locatie. Daar kunnen ze je vertellen wat slim is om te doen met je kind.