Entertainmentservice
Image default
Groothandel

Een magische matte afwerking dankzij verf van deze verfwinkel in Turnhout

Als je op zoek bent naar een simpele manier om een ruimte in je woning of bedrijfspand te veranderen, dan is verven de meest effectieve manier. Ongeacht of je optisch meer ruimte wilt creëren, een fijnere lichtinval wilt bereiken of juist je interieur beter tot zijn recht wilt laten komen – met een kwast, roller en een spat verf realiseer je het allemaal. De keuzes stoppen echter niet bij de kleur die je gaat gebruiken. De afwerking is minstens zo belangrijk om het beoogde effect te bereiken. De meeste mensen kiezen al snel voor hoogglans omdat zij dit gewend zijn. Bij een gespecialiseerde verfwinkel zoals Schoeters in Kasterlee, vlakbij Turnhout, merk je dat zij het niet schuwen om een meer gewaagde afwerking te kiezen: een matte verf.

De camouflerende techniek van een goede matte afwerking

Een trend die in de afgelopen jaren op is komen zetten, is het gebruik van matte verfsoorten. In het verleden werd een matte verf geschuwd omdat de kwaliteit en duurzaamheid te wensen overliet. Tegenwoordig is een matte verf al net zo kwaliteitsvol als een hoog- of halfglans verfsoort. Dit zullen de eigenaren van verfwinkel Schoeters in Kasterlee ook beamen, want zij hebben al vele projecten met een matte afwerking gerealiseerd in de regio Turnhout. Een van de grootste voordelen van een matte verf is dat deze veel imperfecties kan camoufleren. Waar de reflectie van het licht deze oneffenheden juist benadrukt op een hoogglans muur, zorgt een matte afwerking ervoor dat de muur er een stuk gladder en egaler uitziet. Bovendien is de dekkingsgraad van een matte verf veel hoger, omdat er meer pigment in verwerkt zit.

Bestel jouw matte verf online of haal op in de winkel

Zowel in de webshop van Schoeters als in de fysieke verfwinkel in Kasterlee nabij Turnhout zie je dat er een ruime keuze is op het gebied van matte verf. Twijfel je of deze verfsoort past bij jouw project en/of ruimte? Vraag het dan aan een van de eigenaren – deze heren zijn zelf ware vakmannen op het gebied van schilderwerken en voorzien je dus van advies gebaseerd op jarenlange ervaring.