Entertainmentservice
Image default
Business

3D Kunst

Kunst bestaat al eeuwen en wordt in veel verschillende vormen uitgeoefend. Er zijn nieuwe manieren om kunst te maken, zo kan er met een 3d printer kunst worden gemaakt. Van verschillende beeldjes tot aparte stoelen. Het is zo gek niet te bedenken maar het kan als kunst gezien worden. Daardoor is een 3d geprint voorwerp een mooie toevoeging voor een kunst galerij. Het kan gezien woorden als een moderne vorm van beeldhouwen. Het eind resultaat is vergelijkbaar maar het proces van creatie is totaal anders. Bij beeldhouwen wordt er uit een blok vaste materie, vaak steen, een figuur gemaakt. Bij 3d printen wordt er vanaf niks iets gecreëerd. Zo start de printer vanaf de bodem en werkt vervolgens omhoog. Ook is het materiaal heel anders dan bij het beeldhouwen, er wordt vooral gewerkt met verschillende kunststoffen.

Een andere vorm van kunst is houtsnijden, er worden vanuit een blok hout de mooiste dingen gesneden, dit kan met de hand gedaan worden maar tegenwoordig zijn er veel machines die dit werk ook verrichten. Zo ook 3d printers, door de speciale filaments is het mogelijk om hout te printen. De wood cartridge zorgt ervoor dat een materie kan geprint worden die naar hout ruikt en lijkt op hout, deze kunststof bevat houtvezels zo komt de hout tot stand.

3D printers gebruiken ook andere materialen voor het printen van voorwerpen. Zo ook het materiaal abs. Dit materiaal is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Ook is dit materiaal erg sterk en licht en duurzaam. Het is het ideale materiaal om verschillende voorwerpen mee te maken, het is zelfs zo stevig dat er gereedschap van gemaakt kan worden. Tevens is het mogelijk om speelgoed voor kinderen te maken, dit speelgoed zal lang mee gaan. Dit materiaal gaat smelten en bereikt de beste print temperatuur op 220 tot 270 graden Celsius.

https://www.3dfilament.supplies

Gerelateerde artikelen

Persoonsbeveiliging inhuren doe je heb best bij securityservice.nl

Loodgieter Oost-Vlaanderen

De reis van jouw pakketje