Entertainmentservice
Image default
Woning en Tuin

Extra plezier met je speeltoestel: een schommel en een zandbak

Op steeds meer plekken zie je ze verschijnen: de speelhuisjes. In allerlei vormen en formaten zie je staan op schoolpleinen, speelplaatsen en achtertuinen. Hierdoor kunnen kinderen in een veilige omgeving spelen en hun fantasie de vrije loop laten. Accessoires maken een speelhuisje helemaal af en met het wisselen van accessoires kan het speelhuisje meegroeien met het kind. Er is een heel groot assortiment aan accessoires maar wat echt niet mag ontbreken zijn natuurlijk de schommel en de zandbak.

Schommels

Schommelen is meer dan alleen speelplezier. Om te beginnen het heen-en-weer ritme dat kalmerend kan werken. Daarnaast kan het de verbeelding ontwikkelen omdat kinderen tijdens het schommelen vaak nadenken en hun gedachten de vrije loop laten. Verder is schommelen een uitstekende manier om begrip te krijgen van evenwicht en coördinatie.

Bij het kopen van schommels is het belangrijk om aan de benodigde ruimte te denken. Er moet namelijk voldoende ruimte zijn om heen en weer te kunnen schommelen.

Het aanbod aan soorten schommels is in de loop der jaren enorm gegroeid. Zo is er bij het bekende vlakke schommelzitje de keuze tussen plastic, hout of rubber. Daarnaast zijn er andere vormen zitjes ontwikkeld zoals flexibele schommelzitjes, babyschommels en peuterschommels. En wat te denken van de dubbele schommelzit? Plaats voor twee kinderen die tegelijkertijd kunnen schommelen. Meer schommelzitjes bekijken.

Zandbakken

Met een zandbak onder een speelhuisje creëer je een ideale plek om beschut voor zon en regen te kunnen spelen. Het spelen met zand is een goede manier om het creatieve vermogen uit te dagen. Voeg daarbij wat ander eenvoudig speelgoed zoals emmers of auto’s en je kunt de creativiteit nog verder stimuleren. Ook is een zandbak goed voor de lichamelijke ontwikkeling. Zo wordt de fijne en grove motoriek geoefend en het “zware” werk met het zand versterkt de spieren.

Let erop dat je bij het kopen van een zandbak niet vergeet om het speelzand te kopen!

Een zandbak is een fijne plek om te spelen en om dat zo te houden is het nodig om een zandbak te onderhouden. Zelfs bij afsluitbare zandbakken wordt het zand na enige tijd vies. Vandaar het advies om het zand zo’n twee keer per jaar te vervangen.