Entertainmentservice
Image default
Aanbiedingen

Waar op te letten bij het kopen van een matrastopper?

Waar op te letten bij het kopen van een matrastopper?

Er zijn zoveel verschillende soorten matras-toppers dat het nuttig kan zijn eerst te bepalen wat u van uw topper wilt of nodig hebt. Dan kunt u uitzoeken welk materiaal het beste aan uw behoeften voldoet.

Persoonlijke voorkeur (en zelfs buikgevoel) zullen waarschijnlijk ook een rol spelen. Maar als u de voor- en nadelen wilt afwegen, zijn hier enkele van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

 

Opzoek naar de perfecte matrastopper voor jou? Check hier onze favorieten!

A) Prijs
Een hogere prijs is niet per definitie een garantie dat het voor u persoonlijk beter zou zijn. Het gaat erom aan uw behoeften te voldoen, niet simpelweg het duurste te kopen dat u zich kunt veroorloven.

Gewoon eierkratschuim, polyester, en sommige katoenen toppers zijn meestal het goedkoopst. Katoen, veren en dons van hogere kwaliteit liggen meestal in het midden van de prijsklasse. Traagschuim en wol kunnen vrij duur zijn, en latex nog duurder.

B) Pijnbestrijding, stevigheid en extra ondersteuning
Als u extra steun voor uw rug en ledematen nodig hebt, zijn traagschuim en latex meestal doeltreffender dan de andere materialen. Ze houden beter de vorm van uw lichaam aan en ondersteunen uw natuurlijke houding.

C) Comfort en zachtheid
Met zo’n duizelingwekkend aanbod aan materialen, merken, densiteiten en diktes zou u in staat moeten zijn om de perfecte zachtheid en comfort te vinden. Maar uw definitie van comfort kan anders zijn dan die van de volgende persoon.

Geeft u de voorkeur aan een topper die zich naar uw lichaam vormt, zoals bij latex of traagschuim? Of houdt u meer van een natuurlijk zacht materiaal, zoals dons of katoen?

In veel opzichten is het bereiken van zachtheid veel gemakkelijker dan stevigheid met een matras topper. U kunt een topper van traagschuim met lage dichtheid proberen, of een van de vele relatief goedkope stoffen toppers die letterlijk alleen maar een extra laag zacht materiaal toevoegen.

D) Dikte en dichtheid
Toppers zijn meestal tussen twee en acht centimeter dik. Als u een verouderde matras nieuw leven wilt inblazen, op uw zij slaapt, of als u meer dan gemiddeld weegt, moet u misschien naar dikkere opties kijken. De materialen met het beste diktebereik zijn traagschuim en latex.

Daarnaast is de dichtheid van een topper belangrijk om te bepalen hoeveel ondersteuning hij u zal bieden. Traagschuim en latex toppers hebben de meeste keuze, zodat u precies het juiste comfortniveau kunt vinden dat u nodig hebt.

E) Het verminderen van het geluid van een bewegende partner

Traagschuim en latex zijn goed in het verminderen van de overdracht van beweging van uw partner. Dus als je slaapt met iemand wiens woelen en draaien je wakker houden, zijn ze goede keuzes.

F) Lichaamswarmte
Traagschuim en latex matras toppers hebben de neiging om de meeste lichaamswarmte vast te houden. Hoe dikker en dichter ze zijn, hoe heter ze kunnen aanvoelen, ondanks de pogingen van fabrikanten om elementen als gelkoeling of ventilatiebuisjes toe te voegen.

Wollen, donzen en veren toppers zijn het hele jaar door goed, omdat ze in de winter extra warmte geven en in de zomer de warmte verminderen. Vergeet niet dat het buitenmateriaal ook kan bijdragen tot de temperatuur door zweet af te voeren.

G) Allergieën
Sommige materialen zijn beter voor bepaalde allergieën, dus het is de moeite waard om de onderstaande lijst te raadplegen. En sommige materialen geven minder kans op ernstige problemen met bedwantsen, mijten, meeldauw en schimmel dan andere. 

H) Gemak van schoonmaken en verplaatsen
Vergeet niet dat u het uit de verpakking moet halen, het op het bed moet leggen en het eventueel moet verwijderen om het schoon te maken. Wees u dus bewust van het totale gewicht van de matras topper.

Eierkratten zijn het gemakkelijkst te vervoeren, terwijl veren, dons en katoen gemakkelijker te verplaatsen zijn dan traagschuim of latex.

Sommige toppers kunnen in de wasmachine, maar veel ook niet. Het kan een hele klus zijn als het met de hand moet gebeuren, wat nog een goede reden is om ook een hoes te gebruiken.

I) Garantie
De standaard garantietermijn lijkt voor veel matrastoppers ongeveer twee jaar te zijn. Maar dit kan zo kort als een jaar en zo lang als tien, afhankelijk van het bedrijf. Maar vergeet niet dat u geen vervanging krijgt alleen omdat het in de loop der tijd onder uw gewicht is samengedrukt.

 

 

https://www.barneveldsekrant.nl/lokaal/partnercontent/832331/topper-zin-of-onzin-