Entertainmentservice
Image default
Business

Meubels opknappen

Altijd lastig om te besluiten hoe je de woonkamer gaat opknappen. Welke kleuren ga je gebruiken en kom je er samen uit met je partner of huisgenoot?

Ben je het interieur van je woning zat of heeft het een nieuwe uitstraling nodig? Dit hoeft niet gelijk te betekenen dat er nieuwe meubels aangeschaft moeten worden. Naast deze mogelijkheid kunnen de meubels ook geverfd worden. Mochten de meubels nog in goede staat zijn, dan is dit de goedkoopste optie en je kunt ook nog een de kleur kiezen die je wilt. Je kunt een leren stoel verven die zwart is, door hem een bruine nieuwe look te geven. Dit zal er als een nieuwe stoel uit komen te zien. Ook kun je een leren bank verven die niet meer in de gewenste kleur is. Oude meubelstukken in goede staat kunnen er weer zo goed als nieuw uitzien. Het belangrijk om dit op de juiste manier aan te pakken.

Voordat je begint aan een meubelstuk met verven, is het belangrijk om eerst de oude lak laag eraf te halen. Zeker als het gaat om hout. Dit is mogelijk door een staalborstel te gebruiken om de laklaag gemakkelijk te verwijderen. Vervolgens heb je bepaalde bijtende middelen nodig die je in moet wrijven in de meubel. Wanneer deze is opgedroogd, is de laklaag er zo vanaf te halen en kan er geschuurd worden. Let op dat je in de richting van het houtnerf mee schuurt. 

In het hout kunnen scheuren of ander beschadigde delen zitten. Hiervoor kun je een houtvuller gebruiken, deze is gemakkelijk te gebruiken. Het is een zacht kneedbaar spul, wat je op de plekken waar het nodig is opvult. Wanneer het is opgedroogd kan het geschuurd worden tot een mooi geheel zonder gaten of scheuren. Nadat de meubel goed geschuurd is, kan het verven beginnen. De kleur dit je hiervoor wilt gebruiken hangt helemaal af van je eigen wens. Je kunt je leren stoel verven in een mooie vintage stijl door een gepaste kleur verf te gebruiken. Daarnaast is een leren bank verven ook mogelijk. Een nieuwe bank is een grote kostenpost en waarom zou je het niet proberen om je oude bank die nog in prima staat verkeerd, een kans te geven door het een nieuwe kleur te geven? Een fantastische en goedkope oplossing!

https://www.leerverfshop.nl/