Entertainmentservice
Image default
Business

Onderhoud van de keukenkraan

Een kraan moet net als alle andere dingen in huis ook netjes onderhouden worden. Als je een kraan niet schoonmaakt of schoonhoudt ontstaat er kalk. Het zou zonde zijn als je nieuwe kraan zo snel alweer lelijk wordt. Let goed op hoe je de kraan het beste kan schoonmaken.

Kranen van Grohe, een veelvoorkomend merk van keukenkranen, kun je het beste geen schuursponsje of schuurmiddel gebruiken. Oplosmiddelen of reinigingsmiddelen met zuur worden ook afgeraden. Veel mensen gebruiken antikalk of schoonmaakazijn om de kranen te reinigen, maar dit wordt absoluut niet aanbevolen.

Je kan de kraan het beste schoonmaken met een vochtige doek en een beetje zeep. Om kalkvlekken te voorkomen droog je de kraan het beste even af na gebruik. Mocht er toch kalk ontstaan kun je het natuurlijke reinigingsmiddel van Grohclean gebruiken.

Kapotte keerkleppen bij thermostaatkranen

Als een thermostaatkraan niet goed functioneert kunnen kapotte of vervuilde keerkleppen een oorzaak zijn hiervan. Deze keerkleppen moeten dan vervangen worden. Dit kun je eventueel zelf doen of laten doen door een erkende vakman. Grote drinkwaterinstallaties bij ziekenhuizen of hotels, moeten elke tien jaar hun keerkleppen laten vervangen door de eigenaren.

Ook andere bedrijven met grote drinkwaterinstallaties zijn hiertoe verplicht. Thuis ben je natuurlijk niets verplicht al wordt het wel aangeraden dit in de gaten te houden. Tenslotte is het niet fijn als je thermostaat kraan in de keuken ineens kapot blijkt te zijn. Het is daarom belangrijk dat je de kranen altijd goed onderhoud en ze netjes schoonmaakt. Zo verleng je de levensduur.

https://www.keukenkranen.net