Entertainmentservice
Image default
Meubels

Welke kindermeubels zijn leuk voor de leeftijd van mijn kind?

Wanneer je kindermeubels koopt, wil je graag dat die passen bij de leeftijd van je kind. Je kind groeit maar door en komt om een aantal jaar steeds in een andere levensfase terecht. Waarbij er ook veranderingen in zijn/ of haar slaapkamer zullen ontstaan. De slaapkamer verandert geleidelijk naarmate je kind ouder wordt. Evenals de kindermeubels die in deze kinderslaapkamer zullen staan. Waar een peuterbed heel kleurrijk is en zeer stereotype, wil een tiener juist een zo neutraal mogelijk gekleurd bed. Het verschilt echt per leeftijd welke kindermeubels het beste zijn om te kopen voor de slaapkamer. Kom er in deze blog per leeftijdscategorie achter wat voor meubels je kinderen goed kunnen gebruiken!

Baby slaapkamer

Binnen een baby slaapkamer kan een wiegje en later de babybox natuurlijk niet ontbreken! Voor een baby die doorgaans meer slaapt dan wakker is, moet je ervoor zorgen dat je kleintje heerlijk kan slapen. Kies voor een matras van goede kwaliteit, zodat je baby goed kan slapen. Dat zal jou als ouder ook veel plezier doen. Dus niet alleen het design van de babybox is van belang. Babykamers zijn vaak neutraal ingericht zodat baby’s er goed tot rust kunnen komen. Een druk ingerichte slaapkamer kan heel confronterend en te druk zijn voor de baby, waardoor er veel zal worden gehuild.Dat wil niet zeggen dat je hier en daar de kamer kan voorzien van een leuke muurtekening of zeer schattige baby mobiel waar je baby heerlijk naar kan kijken en dromen. Wat betreft de babykamer meubels, zul je in elk geval een commode nodig hebben waar je de baby op kunt verschonen! Let bij de keuze voor een commode er goed op dat deze een fijne hoogte heeft, en voldoende lades heeft om alle leuke babykleertjes en knuffels in op te bergen. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een kleine commode en een losstaande kledingkast. Een nachtkastje kan ook worden geplaatst wanneer jullie dat leuk vinden maar is geen noodzaak. Verder zijn er vele leuke kinderkapstokjes die erg leuk zijn voor baby- en peuter slaapkamers.

Slaapkamer voor peuters

Peuters zijn opstandig en leren steeds meer een eigen identiteit te ontwikkelen. Je peuter zal zich erg een jongen of een meisje voelen. Hierdoor zijn peuterkamers vaak heel typisch jongens- of meisjesachtig. Denk bij een echte jongens slaapkamer aan een kamer met een stoer Cars autobed of kleurrijke Paw Patrol kamer. Voor degenen die geen genoeg van Spiderman kunnen krijgen: dat kan natuurlijk ook nog. Voor meisjes zijn de slaapkamers vaak roze of wit. In liefelijke en schone kleuren. Een disney prinsessenbed is echt voor peutermeisjes gemaakt! Echter zijn er naast de vele themabedden ook genoeg neutrale peuterbedden waaruit je kunt kiezen. Voor peuterkamers zijn muurstickers en kleurrijk behang erg leuk! Dat is heel vrolijk voor ze. Daarnaast zal een leuk kinderdekbedovertrek ook een verschil maken of je peuter graag zijn of haar bed in klimt. Zorg er bij een peuterkamer ook voor dat je peuter op de slaapkamer kan spelen. Denk aan een leuk speeltapijt bijvoorbeeld. Er zijn verder meubels zoals kinderboeken rekken te koop waar je de boeken die je aan je peuter voorleest, in kan plaatsen. 

Slaapkamer voor basisschoolkinderen

Wanneer een kind de basisschool leeftijd heeft bereikt, ontwikkelt het kind zich in een rap tempo. Het krijgt echt zijn eigen persoonlijkheid en eigen unieke gedrag. Daarnaast gaat de kinderslaapkamer hoe ouder je kind wordt, er steeds weer anders uit zien. Een kind van 10 wil al misschien heel graag een neutrale slaapkamer net zoals zijn of haar ouders. Vanaf een jaar of vier zijn kinderen zelfstandig in staat om een trap te beklimmen. Hiermee worden de mogelijkheden vergroot om te kiezen voor een leuke halfhoogslaper of hoogslaper. Deze type bedden creëren voor jongere kinderen speelruimte onder het bed, waar beginnende tieners er hun eerste huiswerk onder kunnen maken. Om lang te kunnen doen met de kindermeubels die je koopt voor je basisschoolkind, kun je het beste neutrale meubelstukken kopen en deze aanvullen met leuke accessoires die passen bij de leeftijd van je kind. Zoals een leuke muursticker, kinderdekbedovertrek, nachtlamp en speelgoed opbergkist. Zorg voor een gezonde afwisseling tussen speels en rustgevend. Binnen deze leeftijdscategorie is er ontzettend veel mogelijk, afhankelijk van de grootte van de slaapkamer. Kies samen met je kind leuke meubels uit. Zodat ze hun slaapkamer niet stom vinden en er graag komen!

De neutrale tienerkamer

Voor een tienerkamer gaat het speelse er af. Een kinderlijk bed en nachtkastje veranderen naar neutraal gekleurde meubels. Veelal in strakke en moderne designs. Voor tieners is het naast een bed en nachtkastje, van belang om te kiezen voor een bureau op de slaapkamer. Zodat zich men kan terugtrekken om te computeren, te gamen, chatten met vrienden en huiswerk te maken. Zonder dat het kind steeds raakt afgeleid. Bijvoorbeeld door de televisie of een broertje of zusje die de aandacht vraagt. Een ander meubelstuk wat een tiener heel belangrijk zal vinden, zeker als het een meisje is, is de kledingkast! Er moeten genoeg leuke kleren in kwijt kunnen. Kinderlijke speelgoedkisten kunnen worden verandert in neutralere opbergboxen. Wat veel tieners ook leuk zullen vinden is een zitzak of ruimte waarmee ze rustig kunnen kletsen met hun vrienden. En aan de muur kun je een leuke poster of tekening van zijn of haar idool plaatsen. Zoals van die leuke boyband of favoriete voetbalclub! Uiteindelijk zal een kinderkamer er steeds meer uit gaan zien als die van een volwassene. Als laatste stap verandert het eenpersoonsbed in een twijfelaar of tweepersoosnbed. En voor je het weet is je kind zo oud geworden dat het gaat studeren en niet eens meer thuis slaapt! Maar geniet er nog van zolang je de kinderkamer kunt inrichten voor je kind.Met de meubels die passen bij zijn of haar leeftijd en zich ontwikkelen door de tijd heen!