Entertainmentservice
Image default
Business

9 Tips om van elk festival een feest te maken

Ga jij volop genieten van het festivalseizoen? Als jij dagen en nachten gaat doorbrengen op een festivalterrein moet je wel een beetje voorbereid voor de dag komen. Met deze praktische tips zul jij optimaal genieten van elk festival dat op jouw pad verschijnt!

  1. Vergeet niets, maak een lijst: Maak een lijst op papier, in een to-do app of waarmee dan ook. Zorg dat hier alle zaken op staan die je echt nodig hebt en vink ze stuk voor stuk af.

  2. Blijf in contact: Door een groep te maken met Whatsapp of jullie favoriete chat app kun je samen plannen en op het festival elkaar snel vinden. Er zijn ook apps zoals Glympse waarmee je de huidige locatie kunt delen, zelfs met Android en Apple toestellen door elkaar.

  3. Goedkoop is vaak goed genoeg: Koop geen dure tent die na een paar dagen wellicht helemaal vies en gescheurd is. Investeer in één festival seizoen, niet voor de rest van je leven. Met een opvallende kleur kun je de tent snel vinden, je kunt ook een vlag op de top zetten als herkenningspunt.

  4. Kies jouw plek op het terrein: Als je besluit om jouw tijd op het festivalterrein door te brengen kies dan een goede locatie. Liefst niet pal in de zon, let op met drukke plekken zoals de bar of eettentjes en blijf op veilige afstand van de toiletten.

  5. Slapen mag: Je wilt natuurlijk niets missen maar het heeft geen nut als je tijdens het optreden van jouw favoriete band in slaap sukkelt. Plan jouw dutjes en neem voldoende rust, maak gebruik van oordopjes en zorg dat je altijd een “wingman” naast je hebt die een oogje in het zeil houdt.

  6. Comfortabel slapen: Lucht kost niets, neem een luchtbed mee dat minder ruimte inneemt dan een matras. Er zijn ook slaapzakken van zeer lichte materialen, dan hoef je minder gewicht mee te zeulen. Kies wel voor materialen die niet of nauwelijks brandgevaarlijk zijn, veiligheid staat voorop.

  7. Neem een EHBO kistje mee: Over veiligheid gesproken, neem altijd een EHBO kistje mee met pleisters, verband en wat andere spulletjes. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en een eenvoudige schaafwond kan erg vervelend zijn en onhygiënisch.

  8. Blijf schoon: Vies op een festival voelt echt niet lekker, en je wordt er ook niet bepaald aantrekkelijker door. Stap buiten de populaire tijden even snel in de douche op het terrein, ook weer met een wingman als het kan, en neem van die mini-flesjes shampoo mee. Douchegel hoeft niet, dat kun je die paar dagen ook gewoon met shampoo doen, en liever niet andersom.

  9. Zorg voor water, water, water. Drinkwater is enorm belangrijk om niet uitgedroogd te raken. Neem zelf water mee als dat mag, of dopjes om open flesjes van de water uit de bar later zelf te hergebruiken. Controleer vooraf goed welke faciliteiten er zijn en zorg dat je water hebt om te drinken, om je handen te wassen, jezelf even op te frissen etc.

En het belangrijkste; geniet ervan! Wanneer je in stijl wilt feesten zul je ook wat leuke feestkleding of een paar feestelijke accessoires mee willen nemen, bestel die lekker goedkoop online!

https://www.feestbeest.nl/feestkleding.html