Entertainmentservice
Image default
Marketing

Flyers laten maken

Hoe je de beste flyers kan maken voor jouw bedrijf

Als ondernemer heb je een breed scala aan marketingmiddelen waar je uit kunt kiezen. Het maken en verspreiden van flyers is daar een voorbeeld van. Helaas werkt deze tactiek niet even effectief voor elk bedrijf. Regelmatig wordt er flyers rondgedeeld die compleet de figuurlijke plank misslaan. Dat is natuurlijk zonde! Met de juiste kennis kun je namelijk vrij eenvoudig goede flyers ontwerpen en maken. Uiteraard helpt het ook als je de folders besteld bij een deskundige drukkerij. Aangezien ik het een en ander weet over het ontwerpen en maken van effectieve folders, deel ik vandaag mijn kennis met jou! Daarom ontdek je hier hoe jij eenvoudig de beste flyers kan maken voor jouw bedrijf. 

Duidelijke boodschap formuleren

De eerste stap is het in kaart brengen van het doel van de flyer. Een flyer maak je namelijk niet zomaar. Vaak wil je als bedrijf een bepaalde boodschap overbrengen of een bepaald doel bereiken. Formuleer daarom altijd eerst wat de flyers precies moeten zeggen en waarvoor ze uiteindelijk dienen. Wil je bijvoorbeeld meer naamsbekendheid verwerven of wil je potentiële klanten over de streep trekken? Voor beide doeleinden is een net iets andere flyer te verzinnen. Wanneer je de boodschap of het doel geformuleerd heb, kun je daar vervolgens op in spelen. Het verzinnen van een pakkende titel wordt bijvoorbeeld ineens een stuk eenvoudiger. Ook nieuwsgierigheid opwekken is makkelijker wanneer je weet wie de doelgroep is. De tweede stap is natuurlijk de opmaak en de lay-out van de flyers. 

Het oog wil ook wat

Je wil natuurlijk flyers maken die de lezer tot actie aansporen. Veel bedrijven denken dat het daarom verstandig is veel opvallende kleuren te gebruiken en uitroeptekens. Niets is echter minder waar. Flyers zijn veel effectiever wanneer de opmaak overzichtelijk en duidelijk is. Door alle kleuren en leestekens komen de folders namelijk erg schreeuwerig op de lezer over. Het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom is het soms beter om minder informatie en calls-to-action te gebruiken voor flyers. Maak liever gebruik van beelden die voor zich spreken. Kortom, de vormgeving is tevens erg belangrijk. Bij Printdeal.be kun je het algehele plaatje heel goed in de gaten houden. Met de handige online editor ontwerp je direct en snel een flyer volledig naar jouw smaak. Tijdens het maken van zo’n flyer voor jouw bedrijf zie je gelijk of iets te veel van het goede is of niet. Met Printdeal.be kun je dus eenvoudig de beste flyers maken voor jouw bedrijf.

https://www.printdeal.be/nl/producten/promotie/flyers-maken