Entertainmentservice
Image default
Business

Meeloop dag met een loodgieter

 

Veel mensen weten niet precies wat een loodgieter allemaal doet en waar een loodgieter zich allemaal mee bezighoudt. Om hier iets meer duidelijkheid in te geven zijn wij een dagje meegelopen met een loodgieter. Door u te laten zien wat een loodgieter op een dag allemaal doet krijgt u hopelijk een beter idee van de dagindeling van een erkende loodgieter.

 

Ochtend

De loodgieter wordt wakker en beseft zich dat hij naar werk moet. Hij ontbijt wat, doucht, kleedt zich aan en dan is hij onderweg. Eerst even langs kantoor om de nieuwe leerling loodgieter op te halen. Deze volgt een werkopleiding en krijgt dus, tijdens zijn opleiding tot loodgieter, al betaald. De leerling is net nieuw bij het bedrijf en zijn eerste dagen, misschien zelfs weken, zal hij niet veel anders doen dan meekijken.

 

Ze stappen in de bus en gaan onderweg naar de eerste klus van de dag; een lekkage in het plafond van een multimediawinkel. De loodgieters komen aan, kijken een keer naar het lekkage en zien gelijk al waar het probleem zit. Om te voorkomen dat er meer schade wordt veroorzaakt sluiten zij gelijk het water af. Dan kijken ze naar de bouwplannen van de installatie om de exacte plek van het lekkage te achterhalen.

 

Middag

De loodgieters hebben van huis uit lunch meegekregen en eten die op. Dan nemen ze een bakkie en gaan ze weer aan de slag. Om dit lekkage te verhelpen moeten ze de leiding open leggen. Dan kunnen zij zien of de leiding aan vervanging toe is of dat repareren een betere optie is.

 

Wanneer zij de leiding hebben opengelegd beseffen ze zich dat de leiding het best vervangen kan worden. Het lek is zo groot dat reparatie een tijdsverspilling is; vervangen is goedkoper en duurzamer. Helaas is er, na het openleggen van de leiding, geen tijd meer voor de vervanging. Het water blijft dus uit en de loodgieters komen morgen langs om er nog een keer naar te kijken.