Entertainmentservice
Image default
Banen en opleidingen

Hoe maak je je eigen Google-zoekmachine?

job agencies

Laten we meteen beginnen – de steengroeve in. We hopen oprecht dat u in het begin van uw wervingscarrière kennis heeft gemaakt met Google Custom Search (CSE). Zo niet: geloof me, na deze publicatie wordt deze tool opgenomen in je rekruteringsarsenaal, wat betekent dat het selectieproces iets gemakkelijker zal zijn.

Dus wat is het eigenlijk?

Google Aangepast zoeken is een tool waarmee u uw eigen site-specifieke röntgenzoekmachine kunt maken. U selecteert eenvoudig de bronnen waarop u gewoonlijk naar kandidaten zoekt – of dit nu Linkedin, Github, Twitter, enzovoort is. En maak uw persoonlijke Google om specifiek op deze sites te zoeken. U kunt verschillende booleaanse zoekopdrachten in deze regel invoeren en alleen resultaten krijgen op relevante bronnen die u zelf hebt gekozen, zonder enige rommel.

Kortom, geen << site: linkedin.com/in OF site: quora.com/profile OF site: twitter.com OF site: angel.co intitle: “Ivan Sidorov” >>.

Hoe maak je je Google Aangepast zoeken?

Ga naar de aangepaste zoekpagina;

Klik op “Toevoegen”;

Vul in zo’n lijst alle pagina’s in waarop de zoekopdracht voor u relevant is

  •  Specificeer de zoektaal;
  •  Verzin een naam voor uw zoekmachine;
  •  Sla de link naar de engine op.

Als gevolg hiervan krijg je een vrij ongecompliceerde pagina met alleen een regel voor invoer. Schrik niet, alles is zoals het hoort – u kunt ermee aan de slag. En ja, u kunt de instellingen altijd wijzigen.

Belangrijk over de asterisk

Wat meer belangrijke informatie: naast het definiëren van specifieke URL’s om op te nemen of uit te sluiten van zoekopdrachten, kunt u ook een zoekpatroon vooraf definiëren zoals * .linkedin.com / in /.

De asterisk in dit verzoek is informatie voor Google dat alle informatie op zijn plaats kan staan. Dit is belangrijk: het probleem kan tenslotte van een bepaald subdomein zijn (be.linkedin.com/in).

Om een ​​URL-patroon te vinden in plaats van het exacte websiteadres, moet u een website in de lijst bewerken door op het adres te klikken. U ziet een soortgelijk pop-upvenster waarin u kunt bewerken.

Hoe kom ik bij geavanceerde CSE-instellingen?

Keer terug naar de startpagina met CSE.

Selecteer aan de linkerkant “Zoekmachine bewerken”, klik in het vervolgkeuzemenu op de gewenste zoekopdracht. Hoera, je bent in de instellingen.

Wat kun je nog meer aanpassen?

  •  Specifieke sites uitsluiten: u kunt op een andere manier naar CSE kijken en geen pagina’s selecteren die voor u relevant zijn, maar sommige bronnen uitsluiten waarvan de resultaten altijd niet relevant zijn.
  •  Zoeken op afbeelding inschakelen: voor degenen die weten hoe ze op foto’s uit hun cv moeten zoeken en meer gegevens over specifieke bronnen willen krijgen.
  •  Kies een specifieke zoekregio: het is handig!
  •  Trefwoorden toevoegen: een andere functie van Google, zeggen ze, dit maakt uw zoekopdracht nog nauwkeuriger.

We denken dat dit een van de meest onderschatte zoekhulpmiddelen is die er zijn. Het is snel aanpasbaar voor u en uw verzoeken, en alles is ook gratis. Bedankt Google!

temp agencies

https://www.globalrecruitment.info/