Entertainmentservice
Image default
Business

Redenen voor een hoge waterrekening

 

Een waterrekening kan ineens veel hoger uitvallen dan verwacht. U moet dan bijbetalen, dit kan heel slecht uitkomen. Soms is er een fout gemaakt bij het uitlezen van de watermeter. Een andere mogelijkheid is dat u ineens veel meer water bent gaan gebruiken. Wat zouden hier de onderliggende redenen van kunnen zijn?

Waterverspilling

Een hoge waterrekening hoeft niet altijd te betekenen dat er water wordt. Vaak is dit echter wel het geval. U staat er misschien niet snel bij stil, maar als u een halfvolle vaatwasser of wasmachine laat draaien is dit al waterverspilling! Er wordt namelijk twee keer meer water gebruikt dan noodzakelijk. Ook het water aan laten staan tijdens het tandenpoetsen of scheren is waterverspilling. Een keer de kraan aan laten staan zal niet veel schelen op uw rekening; elke dag meermaals de kraan aan laten staan kan flinke extra kosten met zich meenemen.

 

Water verbruikende apparatuur Ook hier zal u misschien niet direct aan denken, maar het installeren van nieuwe apparatuur die water verbruikt kan ook een flink negatief effect hebben op uw waterrekening. Heeft u net een nieuwe wasmachine of vaatwasser geïnstalleerd? Deze kunnen de reden zijn voor uw hoge waterrekening. Een nieuwe koelkast of vrieskast verbruikt vaak ook water.

Verkeerd afgelezen meter

Een andere mogelijke reden voor een hoge waterrekening is dat de monteur de meter verkeerd heeft afgelezen. Hoewel dit niet vaak gebeurt zal het zeker niet de eerste keer zijn dat iemand een belachelijke waterrekening krijgt voorgeschoteld.

 

Mocht uw waterrekening altijd hoog uitvallen? Dan moet u misschien eens op zoek naar een zuiniger toilet of douche. De beste zuinige sanitaire apparatuur vindt u natuurlijk bij loodgietshop.