Entertainmentservice
Image default
Business

De voor- en nadelen van een multifunctionele printer

Zelden hebben consumenten of organisaties nog een simpele printer die enkel kan printen, meestal wordt er gekozen voor een multifunctionele printer. Een multifunctionele printer is dan ook veelzijdiger dan een standaard printer, hij kan zowel printer als scannen en kopiëren. Het komt er dus op neer dat je twee apparaten minder nodig hebt, daarmee bespaar je aankoopkosten, energie en ruimte. Dat er meestal voor een multifunctionele printer wordt gekozen, is dus geen verrassing. Maar er zijn ook nadelen aan waardoor het soms wel verstandiger is om voor een voor een klassieke continuous inkjet printer te kiezen. We zetten de voor- en nadelen op een rijtje. 

Voordelen

Een eerste voordeel is dat een multifunctionele printer aankopen voordeliger is. Wanneer je een aparte printer, scanner en kopieerapparaat moet aanschaffen kan de prijs wel drie keer zo hoog zijn. Een multifunctionele printer is dus zeker goedkoper in de aankoopkost. Ten tweede is een multifunctionele printer ook efficiënter. Alle benodigde functies zitten in één apparaat. Je hoeft dus niet eerst je document in te scannen, dan door te sturen naar de printer om het erna pas af te kunnen printen. Met een multifunctionele printer bespaar je dus moeite en tijd. Ten derde bespaar je ook plaats. Je hebt maar één apparaat nodig in plaats van drie, dus je hebt meer ruimte over om voor iets anders te gebruiken.

Nadelen

Het grootste nadeel is waarschijnlijk de printsnelheid die bij een multifunctionele printer minder snel is dan bij een enkelvoudige printer. Als je vaak in grote aantallen moet printer of als het belangrijk is dat het afprinten snel gaat, is het beter om een hot foil printer aan te schaffen. Ten tweede verbruikt een multifunctionele printer de inkt sneller op. Bij een enkelvoudige printer kan je grotere toners of cartridges gebruiken, waardoor je ze minder vaak moet vervagen en dus ook voordeel hebt in de prijs.

http://www.kba-metronic.com/nl/