Entertainmentservice
Image default
Auto's en Motoren

Formule 1: We gaan weer rijden in Baku

De Formule 1 is terug in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan, voor de zesde editie van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Na een onderbreking van een jaar vanwege de COVID-19-pandemie, staan ​​de coureurs weer te popelen om te racen op het 6,003 km lange stratencircuit. Baku heeft de afgelopen jaren enkele van de meest spectaculaire races in de Formule 1 geleverd, en de verwachtingen voor de race van dit jaar zijn hooggespannen. Er zijn weer een hoop dingen gebeurt in de afgelopen vier weken en lees dan ook even het Formule 1 nieuws

Wat is het Baku City Circuit?

Het Baku City Circuit is uniek in zijn soort en de volgende race op de F1 kalender. Het circuit strekt zich uit door de straten van het historische centrum van Baku en omvat lange rechte stukken, smalle straten en scherpe bochten. Het meest beroemde deel van het circuit is de lange rechte strook van 2,2 kilometer langs de oevers van de Kaspische Zee, waar de coureurs hun bolides op topsnelheid brengen. Het circuit staat bekend om zijn uitdagende en technische aard, waarbij de coureurs zeer nauwkeurig moeten zijn om de vele valkuilen te vermijden.

Het kampioenschap

In de aanloop naar de race is er veel aandacht besteed aan de strijd om het kampioenschap. Max Verstappen van Red Bull Racing heeft de leiding in het kampioenschap, gevolgd door Lewis Hamilton van Mercedes op slechts 4 punten achterstand. Het belooft een spannend gevecht te worden tussen deze twee grootheden van de sport, met hun teams die strijden om de titel bij de constructeurs.

Wie strijden er om de overwinning?

Maar er zijn ook andere coureurs die strijden om de overwinning in Baku. Sergio Perez, Verstappens teamgenoot bij Red Bull, heeft laten zien dat hij een geduchte tegenstander kan zijn en is in vorm gekomen na een lastige start van het seizoen. Ferrari’s Charles Leclerc, die de race in 2019 won, zal er alles aan doen om zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen. En dan is er nog de altijd snelle en ervaren coureur, Sebastian Vettel van Aston Martin, die op zoek is naar een podiumplaats.

Vooruitzicht

De Grand Prix van Azerbeidzjan belooft een opwindende race te worden, met alle ingrediënten voor een spektakel op de baan. Met de lange rechte stukken, smalle straten en scherpe bochten biedt het circuit veel uitdagingen voor de coureurs, en met de strijd om het kampioenschap en de overwinning in de race, zal er geen gebrek zijn aan spanning en sensatie. Dus laat de race beginnen, en laten we genieten van een ander prachtig weekend van Formule 1-actie.