Entertainmentservice
Image default
Energie

Kleine windmolen voor op de boerderij aanschaffen

Het benutten van de energie van de wind is al eeuwenlang een populaire manier om hernieuwbare energie op te wekken, en kleine windmolens zijn een steeds populairdere keuze voor degenen die hun afhankelijkheid van elektriciteit van het net willen verminderen. Maar wat zijn de verschillen tussen de verschillende soorten kleine windmolens, en hoe kiest u de juiste voor uw boerderij? Deze uitgebreide gids biedt u de informatie die u nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen, inclusief een blik op de verschillende soorten kleine windmolens, hun voor- en nadelen, en tips over hoe u de juiste kiest voor uw boerderij. Lees verder om meer te weten te komen over kleine windmolens en hoe u de beste kunt kiezen voor uw boerderij.

Soorten kleine windmolen

Er zijn twee verschillende soorten kleine windmolen: windmolen met horizontale as (HAWTs) en windmolen met verticale as (VAWTs). Hoewel beide typen elektriciteit uit de wind kunnen opwekken, werken ze op verschillende manieren en hebben ze verschillende voor- en nadelen. Er zijn ook verschillende subtypes HAWT’s en VAWT’s, zodat u meer opties hebt bij het kiezen van de juiste turbine voor uw park. – windmolen met horizontale as (HAWTs) – HAWTs zijn het meest voorkomende type kleine windturbine, en worden vaak windmolen genoemd omdat ze lijken op de grote turbines die in windparken worden gebruikt. Ze hebben een horizontale as, dus ze draaien net als een ventilator, loodrecht op de wind, zoals een propeller. Dit in tegenstelling tot VAWT’s, die een verticale as hebben en parallel aan de wind draaien, zoals een gyroscoop. HAWT’s zijn meestal groter en omvangrijker dan VAWT’s, daarom zie je ze vaak bovenop gebouwen gemonteerd. HAWT’s zijn over het algemeen goedkoper dan VAWT’s en worden vaak gebruikt voor commerciële toepassingen. – windmolen met verticale as (VAWT’s) – VAWT’s (ook wel Darrieus-turbines genoemd) komen minder vaak voor dan HAWT’s, maar ze hebben enkele voordelen die ze voor sommige toepassingen aantrekkelijk maken. VAWT’s zijn over het algemeen kleiner dan HAWT’s, wat ze ideaal maakt voor afgelegen locaties omdat ze geen groot vloeroppervlak nodig hebben. Omdat ze parallel aan de wind draaien, zijn ze ook stiller dan HAWT’s, wat ze aantrekkelijk maakt voor residentiële toepassingen. VAWT’s produceren doorgaans minder elektriciteit dan HAWT’s, maar hebben vaak een hoger rendement. Dit betekent dat ze de energie in de wind efficiënter omzetten in elektriciteit, waardoor ze in sommige gevallen kosteneffectiever zijn.

Hoe kiest u de juiste kleine windturbine?

Bij het kiezen van een kleine windturbine voor je boerderij moet je met een aantal factoren rekening houden. – Capaciteit: Het eerste waar je rekening mee moet houden is de capaciteit van de turbine. Dit hangt af van de hoeveelheid energie die je nodig hebt voor je specifieke behoeften. – Windsnelheid: U moet ook rekening houden met de windsnelheid op de locatie van uw turbine. Je moet ervoor zorgen dat de turbine in staat is om energie op te wekken bij de gemiddelde windsnelheid in jouw gebied. – Kosten: De kosten van de turbine zullen ook een rol spelen in uw beslissing. Kleine windmolen variëren in prijs van een paar honderd dollar tot duizenden dollars, dus je zult een turbine moeten vinden die binnen je budget past. Bekijk EAZ Wind voor alle verschillende type windmolens en krijg advies.

https://www.eazwind.be/