Entertainmentservice
Image default
Cadeau

Speedcubing


Speedcubing is een hobby voor echte intellectuelen
Rubik’s Cube is een geweldige hersentrainer. Met regelmatige lichaamsbeweging worden strategisch denken, geheugen en concentratie ontwikkeld. We zullen je vertellen wie speedcubers zijn, hoe je snel leert hoe je een Rubik’s kubus oplost en wat het nut is van kubus bouwen.

Wie heeft de Rubiks kubus uitgevonden
In de jaren zeventig gaf de Hongaarse beeldhouwer en architect Erno Rubik les aan een van de instituten in Boedapest. De studenten begrepen de wiskundige theorie van groepen niet goed en de professor besloot het duidelijk uit te leggen.

26 houten kubussen gemaakt en elk met zes kleuren geverfd. De taak om ze te combineren tot één kubus was oh hoe moeilijk, maar na een maand hard werken stelde Erno Rubik zijn puzzel in elkaar.

De klassieke Rubiks kubus is een 3x3x3 kubus met 54 gekleurde stickers. Om een ​​Rubiks kubus op te lossen, betekent dat elk van de vlakken van de grote kubus in één kleur “geverfd” wordt.
Naast het traditionele zeskleurenontwerp zijn er kubussen van 2x2x2, 4x4x4, 5x5x5 enzovoort, tot 17x17x17. Er zijn ook “hybriden” die verkregen worden door verschillende kubussen, varianten met tetraëders en verschillende bizarre vormen te combineren.

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be/