Entertainmentservice
Image default
Afvalverwerking

Toiletwagen huren voor een feest of evenement

In de entertainmentsector kom je op allerlei evenementen, van bedrijfsfeestjes tot productlanceringen. Voor outdoor evenementen zijn er vaak toiletwagens nodig. Want sanitaire voorzienen zijn niet altijd beschikbaar op afgelegen plaatsen. 

Wat is een toiletwagen?

Een toiletwagen is eigenlijk een wc op wieltjes. Deze containter werd opgedeeld in verschillende gesloten toiletten, en vaak zijn er ook nog een paar staantoiletten voor mannen beschikbaar. Daarnaast vind je binnenin ook nog een handenwasser en eventueel extra voorzieningen zoals een spiegel. 

Belangrijk om te weten is dat een toiletwagen verschillen toe- en afvoeren nodig heeft. Eerst en vooral is er water nodig. Dat kan aangeleverd worden met een gewone tuinslang, of via een apart waterreservoir als er geen aftakpunt in de buurt is. Verder heeft de toiletwagen nog elektrciteit nodig voor de verlichting, verwarming, waterpomp en eventueel de audio. Tenslotte mogen we de afvoer niet vergeten. Die wordt verbonden met de riolering of met een vermaalpomp + opvangreservoir als er geen riolering in de buurt is.

Een toiletwagen voor elk event

Een verhuurbedrijf van mobiele toiletten zal verschillende modellen aanbieden. Voor evenementen met een beperkt aantal gasten is een klein mobiel toilet voldoende. Voor grotere evenementen kan je meerdere wagens naast elkaar plaatsen. Verder is het nuttig om na te denken over de toegankelijkheid van je evenement. Er bestaan bijvoorbeeld mindervalide toiletwagens met een oprijplank, extra brede doorgangen en een aangepast toilet.

Meer comfort

Waarom zou je niet gewoon een dixi-toilet en enkele plaskruisen huren? Het antwoord is simpel: omdat een toiletwagen veel meer comfort bieden. Wil je jouw evenement enige uitstraling geven, dan is dit de beste oplossing.