Entertainmentservice
Image default
Aanbiedingen

Alles over het WK

Het WK is het grootste en belangrijkste internationale voetbaltoernooi ter wereld. Het wordt om de vier jaar gehouden en wordt georganiseerd door de Fédération Internationale de Football Association (FIFA). Het toernooi trekt miljoenen kijkers en is een van de grootste sportevenementen op aarde.

Het WK begon in 1930 en sindsdien zijn er 20 edities van het toernooi gehouden. De laatste edities zijn gehouden in Rusland (2018), Brazilië (2014), Zuid-Afrika (2010) en Duitsland (2006). Het afgelopen WK is gehouden in Qatar (2022).

De wereldkampioen van 2022 – voetbalnieuws Het laatste voetbalnieuws is dat het WK werd gisteren werd gewonnen door niemand minder dan Argentinië. Ze speelde op 18-12-2022 de finale tegen Frankrijk waarbij ze op een voorsprong kwamen van 2 doelpunten. Tot iedereen verbazing kwam Frankrijk terug met 2 doelpunten van de Franse topspits Kylian Mbappé. Hierna maakte beide ploegen nog een doelpunt die hun met een stand van 3-3 naar de penalty shoot-out bracht, waarna Argentinië vervolgens won.

Hoe speel je mee? Om aan het WK deel te nemen, moeten landen zich kwalificeren via regionale kwalificatietoernooien. Er nemen meestal 32 landen deel aan het WK, hoewel dit in het verleden ook wel eens meer of minder is geweest. De landen worden verdeeld in poules van vier, en de twee beste landen van elke poule gaan door naar de volgende ronde, het “knockout”-gedeelte. Zo gaat het verder totdat er slechts twee landen over zijn, die het tegen elkaar opnemen in de finale.

Voor wie is jet WK belangrijk?

Het WK is ook de belangrijkste wedstrijd voor individuele spelers. Spelers die uitblinken op het WK kunnen hun carrière een enorme boost geven en worden vaak gezien als helden in hun land. De speler die tijdens het toernooi het meeste doelpunten maakt, wordt beloond met de “Golden Boot”.

Het WK is ook een belangrijk evenement voor de landen die het organiseren. Het toernooi brengt vaak enorme economische voordelen met zich mee, zoals toerisme, banen en investeringen. Het organiseren van het WK is echter ook een grote verantwoordelijkheid en vereist grondige voorbereiding en planning.

https://www.voetbalnieuws.be/