Entertainmentservice
Image default
Bedrijven

Hoe kies je de perfecte trouwjurk?

Eindelijk is het zover: je vriend heeft je ten huwelijk gevraagd. Nog nagenietend en kijkend naar de gigantische diamant die aan je ringvinger prijkt, besef je je dat het moment is aangebroken. Je mag op jacht naar de jurk van je dromen om te dragen tijdens jullie aankomende bruiloft. Het uitkiezen van een trouwjurk lijkt natuurlijk simpel, maar er komt meer bij kijken dan je waarschijnlijk zult vermoeden. Om te voorkomen dat je vlak voor je bruiloft totaal getransformeerd bent tot een bridezilla waar niemand bij in de buurt durft te komen, is het beter om een stappenplan te volgen in de zoektocht naar jouw droomjurk.

Het budget

Allereerst is het goed om te bedenken wat het budget is voor diverse onderdelen van jullie bruiloft, waaronder jouw jurk. Je kunt een bruidsjurk zo goedkoop en zo duur aanschaffen als je zelf wilt. Ga je voor een trouwjurk van een bepaalde modeontwerper of kies je een goedkoper exemplaar? Dit is ontzettend persoonlijk natuurlijk. Het is ook goed om het budget voor een bruidsjurk (of voor meerdere jurken) te bespreken als een ander (zoals je ouders) jouw jurk financieren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Je kledingstijl bepaalt de stijl van je jurk

Hoe jij gekleed gaat in het dagelijks leven is bepalend voor de stijl van jouw bruidsjurk. Een trouwjurk kopen is dan ook niet zomaar even gedaan. Je persoonlijkheid speelt hierbij een rol. Daarnaast heeft iedereen een ander lichaam en andere vormen. Niet elke stijl zal passen bij elke vrouw. Je kunt dus wel hartstikke verliefd zijn op een strapless trouwjurk, deze stijl zal je wel moeten staan natuurlijk. Het beste laat je je adviseren door een medewerker van een bruidsboetiek. Een trouwjurk kopen moet een leuke en spannende ervaring zijn, waarbij goede begeleiding essentieel is.

Over stijlen gesproken

De stijl van je jurk moet natuurlijk bij jou passen, maar als je naar het grotere geheel kijkt, is het ook handig dat de trouwjurk past bij het thema van jullie bruiloft. Probeer hier goed rekening mee te houden als je op jacht gaat naar de jurk van je dromen. Gaan jullie op een strandje trouwen, dan is een luchtigere jurk passend bijvoorbeeld. Ga je voor een bruiloft in het romantische Toscane? Hierbij past een dromerige prinsessenjurk in de kleur wit weer beter.

Jouw team samenstellen

Een trouwjurk kopen doe je niet alleen. Neem een select groepje dames (of heren) mee, maar kies deze mensen zorgvuldig uit. De vuistregel hierbij is, dat hoe meer mensen meegaan, hoe meer meningen je zult horen. Dit kan voor drama zorgen en om te zorgen dat jij een fijne dag hebt, is het verstandig om alleen wat dierbaren mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan je (schoon)moeder, je zus, tante en een goede vriendin bijvoorbeeld. Deze mensen moet je ook in vertrouwen kunnen nemen, aangezien de jurk een grote verrassing dient te blijven tot je naar het altaar loopt.

Een pasafspraak is niet geheel onbelangrijk

Denk er verder aan dat je ruim van tevoren een pasafspraak inplant. Het komt maar heel zelden voor dat een jurk die uitgekozen wordt door een bruid in spé helemaal perfect aansluit op haar lichaam. Vaak moeten trouwjurken op maat gemaakt worden en hierbij is het nodig dat er minimaal één keer gepast wordt. Vergeet uiteraard niet welke sieraden je wenst te dragen, wat je haarstijl is op de grote dag en of je accessoires wenst. Dit zijn allemaal bijkomende zaken die ook van belang zijn.

https://bruidsmodeoutlet.be/