Entertainmentservice
Image default
Business

Verschillende soorten camerabeveiliging

Door het plaatsen van camera’s rondom uw huis of bedrijfspand, kunt u altijd goed in de gaten houden wat voor activiteiten er plaats vinden of – in sommige gevallen – hebben gevonden. Door dit artikel te lezen, leert u de verschillen kennen tussen verschillende camera’s. Dit kan u helpen bij het maken van een keuze.

Draadloze camera

Een draadloze camera heeft zijn voor- en nadelen. Zo werkt een draadloze camera op batterijen en kan deze dus blijven werken wanneer er geen stroom is. Het nadeel dat dit met zich mee brengt, is dat de batterijen niet moet vergeten te vervangen. Een draadloze camera is makkelijk uit te breiden en is compatibel met apps voor op uw smartphone. Zo kunt u overal checken wat er gebeurt rondom uw huis en/of bedrijf.

IP camera

Een IP camera is verbonden met het internet. Deze variant is bekabeld en draadloos te verkrijgen. Doordat de IP camera in verbinding staat met het internet kan er overal waar u internet heeft de beelden van de camera bekijken. Naast het bekijken via internet, kan deze camera uw beelden ook in de cloud zetten door zijn netwerk. Zo hoeft u niet alle beelden op te slaan op een harde schijf. Dit kan is zeer handig, omdat een de beelden van een IP camera door zijn HD beeld veel opslag in gebruik nemen.

Dummy camera

Een dummy camera is nep en geeft de indruk dat uw pand door een camera in de gaten wordt gehouden. Doordat een dummy camera weinig verschilt van een echte camera, zullen veel inbrekers denken dat er echt beeldopnames worden gemaakt.

Advies

Wanneer u niet zeker weet wat voor soort camerabeveiliging het beste past bij uw situatie, Staat Arend Beveiliging voor u klaar. Wij adviseren u over alle mogelijkheden en komen de camerabeveiliging volledig installeren bij u.

https://arendbeveiliging.nl/