Entertainmentservice
Image default
Business

De waarde van je huis verhogen met kunststof kozijnen

Als je je huis gaat verbouwen, maar ook als je net een nieuwe woning hebt gekocht, kun je verschillende dingen doen om de waarde ervan te verhogen. De belangrijkste reden om te verbouwen of kleine aanpassingen te maken is echter om je zelf fijner te voelen in je woning. Daarnaast kunnen extra’s aan je woning nét een koper over de streep trekken. Investeren in je woning is dus altijd een verstandig idee. En kunststof kozijnen kunnen je daar heel goed bij helpen.

Kopers kiezen eerder voor kunststof kozijnen

Goed voor je kozijnen zorgen betaalt je meteen terug. Daarmee zorg je er namelijk voor dat je woning goed geïsoleerd blijft en niet lekt. Je kan dus ’s winters lekker warm binnen zitten en je hebt geen last van waterschade tijdens hevige regen. Kunststof kozijnen blijven lang mooi doordat ze weinig onderhoud nodig hebben. Een jaarlijkse, grondige schoonmaakbeurt en misschien in de kunststofwas zetten zorgt ervoor dat ze wel 50 jaar mee gaan.

Geen onderhoud

Kunststof kozijnen hoef je niet bij te houden. Hout moet geschuurd en geverfd worden, maar met kunststof hoef je niets meer te doen dan de kozijnen af en toe goed schoon te maken. Sterker nog, verven kan helemaal niet. Dus dat scheelt een hoop werk. En woningzoekers weten dit. Ze zullen dus waarschijnlijk liever gaan voor een woning met kunststof kozijnen dan voor eentje met houten kozijnen.

Inbraakveilig

Daarnaast zijn de kunststof kozijnen van tegenwoordig heel stevig. Waar het vroeger heel gemakkelijk inbreken was, hebben boeven het vandaag de dag heel lastig. Dat komt omdat het materiaal niet meer zo buigzaam is als vroeger. Ook hebben de kozijnen tegenwoordig meer isolerende kamers en een staalprofiel in het materiaal verwerkt. Ze zijn tegenwoordig net zo veilig als houten kozijnen en het aantal inbraken is drastisch verlaagd met deze nieuwe, stevige kunststof kozijnen.

Kleine investering

Kunststof kozijnen hoeven niet per se heel duur te zijn, je kunt ze al voor hele redelijke prijzen vinden. Ook het plaatsen ervan is helemaal niet moeilijk. Je kan hiervoor iemand inhuren maar als je zelf een beetje handig bent dan kun je het ook gemakkelijk zelf doen. Een indicatie voor de prijs vind je aan het einde van dit artikel.

Groot rendement

Als je woning nog geen kunststof kozijnen heeft, dan is het plaatsen daarvan een goed idee, waarmee je direct geld bespaart. Je kan namelijk tot wel 40% meer warmte vasthouden! De stookkosten zullen een stuk lager zijn en je energielabel hoger, precies waar kopers naar op zoek zijn. En tegelijkertijd gaat de waarde van je woning omhoog. Ook reduceren kunststof kozijnen trouwens geluid, wat vooral ’s nachts wel zo fijn is als je in een drukke buurt woont.

Kies meteen goed

Het kopen van kunststof kozijnen is niet iets dat je maandelijks of jaarlijks zal doen. Het is daarom belangrijk dat je je goed laat informeren over de mogelijkheden en dat je meteen voor de juiste kozijnen kiest. Kunststof kozijnen kunnen als je dat wilt heel erg op hout lijken waardoor ze er niet meer van te onderscheiden zijn. Ze zijn er in verschillende diktes en in vele verschillende kleuren.

Prijsindicatie

Wil jij weten wat het ongeveer gaat kosten om je kozijnen te vervangen en kunststof kozijnen te plaatsen? Dat is lastig te zeggen, het ligt namelijk aan het te vervangen oppervlakte, het bedrijf waarmee je in zee gaat en de materialen die je kiest. Toch kunnen we je vertellen dat de gemiddelde prijs per m2 oppervlakte ongeveer €403 is. Deze prijs kan in jouw situatie echter compleet anders zijn, dus pin je er niet op vast. De exacte prijs weet je pas wanneer je met een expert in gesprek gaat en je je wensen en behoeften aan hem doorgeeft

https://www.schipperkozijnen.nl/kozijnen/kunststof-kozijnen