Entertainmentservice
Image default
Business

Webcam cover niet alleen voor samenzwering theoretici

Ik dacht altijd dat mensen die hun laptop camera’s bedekten met een webcam cover in het beste geval samenzwering theoretici waren. Of in het slechtste geval narcisten. Ik was er stiekem trots op dat ik niet zo panisch was als mijn vrienden en collega’s die hun webcams hadden afgeschermd. Ik vond het onzin om te geloven dat een of andere hacker mijn pc of laptop zou infiltreren.

Webcam cover heeft niets te maken met extravagantie

Maar, eerlijk is eerlijk, na verder onderzoek over het nut van webcam covers, ben ik toch echt van gedachten veranderd. Ik geef toe dat ik het verkeerd had. Letterlijk zou iedereen zijn of haar webcam moeten bedekken. Idealiter zouden we al onze apparaten uit het raam moeten gooien. Maar op zijn minst zouden we onszelf moeten verdiepen in webcam hacken.

De meeste gemiddelde gebruikers zijn van mening dat het bedekken van webcams extravagant of onnodig is, omdat ze zich niet realiseren hoe gemakkelijk deze aanvallen zijn uit te voeren of hoe kwetsbaar ze zijn voor onbekenden die op afstand een serieuze bedreiging vormen. Sommigen die zich bewust zijn van de dreiging doen er toch niets mee omdat ze geloven dat ze geen waardevol doelwit zijn. Terwijl in feite elk doelwit waardevol is voor een hacker met kwade bedoelingen.

Niet alleen je webcam

Je weet wat een webcam is, ja? Dat kleine ronde cirkeltje. Echt schattig. Je gebruikt het om te skypen met je vrienden en familie. Oh, je leest dit artikel op je telefoon? Je smartphone met letterlijk twee camera’s waarop geen enkele VPN of beveiliging is geïnstalleerd? Interessant! Voor cybercriminelen.

Ook je smartphone beveiligen

Kwetsbare smartphone camera’s zijn net zo’n probleem als webcams-in feite zijn ze waarschijnlijk een nog groter probleem. Camera’s van je telefoon lopen evenveel, zo niet meer risico’s dan de webcam van je pc of laptop. Omdat de meeste gebruikers geen fundamentele beveiliging implementeren – zoals antimalware, firewalls, VPN’s – op hun mobiele apparaten en omdat zo veel mobiele toepassingen toegang hebben tot de webcam. Elke toepassing kan bij het downloaden worden geïnfecteerd met malware.

Webcamcovers.nl

Het afdekken van je iPhone met tape lijkt niet de meest praktische oplossing. Gelukkig kun je bij Webcamcovers.nl de beste webcam covers bestellen in kunststof of aluminium. Niet onbelangrijk: je behoudt je professionele uitstraling.