Entertainmentservice
Image default
Business

Wat te doen bij een ongeluk met de hybride fiets?

Wanneer je met een hybride fiets een ongeluk veroorzaakt is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Het laatste wat je moet doen is uit paniek vluchten. Doordat het niet makkelijk is om je emotie op dat moment de baas te zijn is dit artikel geschreven. Dit artikel licht namelijk de stappen toe die je moet volgen wanneer je met een hybride fiets een ongeluk hebt gehad.

Stap 1

De eerste stap is om te kijken of er geen gewonden zijn. Wanneer jij de fietser bent van hybride fiets heb jij over het algemeen de meeste kans tot letsel. Wat er bij letsel gedaan moet worden is 112 bellen. Wanneer het ernstig letsel betreft moet de ambulance te pas komen. Bij wat minder letsel moet de politie komen om een proces verbaal op te stellen voor beide partijen. Wanneer er geen gewonden zijn moet de bestuurder van de hybride fiets en het andere toestel zelf het ongeval beschrijven.

Stap 2

Hoe kan de partij van de hybride fiets het ongeval op de best mogelijke manier beschrijven? Er zijn verschillende aspecten waaraan gedacht moet worden. Over het algemeen heeft een van de twee partijen een schadeformulier in zijn of haar voortuig liggen. Wanneer dit het geval is moet dit formulier ingevuld worden. Wanneer dit niet van toepassing is moet het zelf opgeschreven worden door beide partijen. Het moet dan getekend worden door zowel de bestuurder van de hybride fiets als de andere partij. Het is belangrijk dat er niet getekend wordt als wat erop staat niet waar is, of wanneer je er niks meer van weet. Wat er allemaal opgeschreven moet worden door degene met de hybride fiets is als volgt:

–        Exacte plaats

–        Datum, tijd, weersomstandigheden

–        Persoonlijke gegevens met o.a. het kenteken en andere gegevens van de auto

–        De situatieschets (probeer hier zoveel mogelijk detail weer te geven)

–        Namen van getuigen en een getuigenverklaring

Het is natuurlijk nooit leuk om een ongeluk te krijgen. Wees daarom zo goed mogelijk voorbereid, ook als je met de hybride fiets op stap gaat.