Entertainmentservice
Image default
Business

6 TIPS | Facebook als onderdeel van je webshop

Het hebben van een webshop is hard werken en je wilt dat het een grandioos succes wordt. Om je heen zie je steeds meer webshops falen dit maakt je toch wat onzeker. Wat je nodig hebt is een aantal vaste klanten en terugkerende klanten die heel tevreden zijn over hun aankoop. Maar hoe trek je deze klanten precies aan? Facebook is een uitstekend medium om te gebruiken als verkooppunt. Wees actief op Facebook en je zult merken dat het aantal klanten in je webshop zal aantrekken. Hoe gebruik je Facebook als verkoopmedium en hoe bouw je dit op? Via ons stappenplan hoef je dit zelf niet meer uit te zoeken.

  

Stap 1: Bouw je volgers op

Start met het aanmaken van een bedrijfsprofiel op Facebook. Hierin kun je al je bedrijfsgegevens kwijt en je kunt laten zien wie je bent als bedrijf. Belangrijk bij het aanmaken van dit profiel is dat je meteen goed invult wat je doelgroep is. Weten aan wie je verkoopt is een van de belangrijkste aspecten aan verkopen via social media. Als je dit zo goed mogelijk kunt invullen en neerzetten zul je merken dat je meer klandizie zult hebben op je Facebookpagina. Maak het de bezoekers eenvoudig door een aantal links en buttons te plaatsen waarmee ze eenvoudig in je webshop terecht komen.

 

Stap 2: Koppel je bedrijfspagina aan je webshop

Wanneer je een redelijk aantal bezoekers en volgers hebt opgebouwd, dan wil je natuurlijk dat er actie wordt ondernomen en dat mensen gaan kopen op jouw webshop. Hiervoor is het natuurlijk van belang dat je volgers wel eenvoudig je webshop kunnen bereiken en bekijken. Hiervoor moet je de webshop koppelen aan je Facebookpagina. Dit doe je eenvoudigweg door de bezoekers naar de webshop te sturen middels een link of een handige button. Laat op je Facebookpagina al wel zien wat je te bieden hebt en zorg dat je volgers nieuwsgierig worden naar de producten in je webshop!

 

Stap 3: Bij welk aantal volgers heb je een succes?

Dit is niet duidelijk te zeggen. Het ligt er maar net aan wat voor product of dient je te bieden hebt, de grootte van je bedrijf en de gehele bedrijfsvoering. Grote webshop hebben natuurlijk meer volgers en hebben allerlei verschillende producten te bieden. Jouw kracht kan juist zijn dat je een aantal hele trouwe klanten hebt die standaard jouw producten gaan bestellen. Blijf je wel inzetten voor de opbouw van het aantal volgers. Hoe meer mensen zien wat je te bieden hebt, hoe meer mensen ook daadwerkelijk tot actie over zullen gaan.

 

Stap 4: Verhoog je verkoopcijfers met Facebook

Zorg dat je een goed en duidelijk plan opstelt voor je social mediakanalen. Wanneer je een duidelijke doelgroep voor ogen hebt en je een aantal volgers hebt, dan is het belangrijk dat je het plan ook uit gaat zetten. In dit plan neem je mee wat je wilt bereiken met social media en hoe je dit gaat doet. Denk aan advertising en leuke posts plaatsen.

 

Stap 5: Hoe bereik je leads en likes?

Het opbouwen van een groot klantenbestand is nog niet zo eenvoudig. Hoe zorg je er nou voor dat mensen jouw webshop en posts gaan liken? Dit is eenvoudiger aan te pakken dan je waarschijnlijk denkt. Koop likes voor je pagina en je hebt vanzelf de likes die je nodig hebt! Andere mensen zullen dit opmerken en zullen dit voorbeeld gaan volgen, meer volgers en likes gegarandeerd!

 

Stap 6: Bouw merkbekendheid op

Je richt je volledig op de verkoop van je producten, wat voor de hand ligt. Dit is niet het enige waar je mee bezig moet zijn, zorg ervoor dat jouw bedrijf en merk opvallend zijn en laat zien wie je bent. Posts moeten laten zien waar je voor staat en wat de stijl is van je bedrijf. Dit zal zeker opvallen bij Facebook gebruikers.

Het is dus een hele hoop werk om te verkopen via social media, maar wel voor een goed doel. Maak het jezelf gemakkelijk en krijg meteen resultaat door het kopen van Facebook likes! Zo help je jezelf meteen op de goede weg.

 

Waar de likes en volgers kopen

Op internet zijn er veel shops te vinden waar je likes en volger kopen kunt. Niet allemaal leveren ze hetgeen wat jij wilt, en binnen de gestelde tijd. Een van de belangrijkste dingen, vinden wij, is ervaring en communicatie. Het bedrijf moet ervaren zijn want je wilt dat je investering geen weggegooid geld is. Daarnaast moet de communicatie goed zijn. Mocht er iets zijn, of je hebt vragen, dan wil je iemand daarover kunnen spreken. Wij zijn erg te spreken over www.likes-kopen.nl in ieder geval. Neem hier gerust eens een kijkje, want kijken kost niets. Mail of bel ze gerust wanneer je vragen hebt, want je zult zien dat je vakkundig te woord wordt gestaan.