Entertainmentservice
Image default
Bedrijven

Kies de beste lagedruk stoomketel voor uw situatie

Een lagedruk stoomketel heeft altijd een maximale werkdruk die lager is dan 0,5 bar. Ook de veiligheidstoestellen zijn afgesteld op 0,5 bar. Er zijn verschillende soorten lagedruk stoominstallaties. Deze koopt u het beste bij een specialist, die constant blijft innoveren. Bij Novum heeft u de keuze uit twee lagedruk stoomketels voor diverse industrieën. De Novumax LD heeft een lage NOx-emissie, goede inspecteerbaarheid en degelijke bouwwijze. Daarnaast kunt u ook kiezen voor de Novumax LD-HR. Bij deze stoomketel is geen voorverwarming van het suppletiewater nodig om zuurstof te verwijderen. Het rendementen ligt ongeveer 8% hoger dan bij gewone lagedruk industriële stoomketels. Bovendien is deze ketel uitermate geschikt voor luchtbevochtiging.

 

Kies de stoomketel die het beste bij uw werkzaamheden past

Als u voor een van uw bedrijfsprocessen een stoomketel nodig heeft, is het belangrijk na te gaan welke ketel het beste aansluit bij uw werkzaamheden. Bij Novum, de producent van stoomketels, kiest u uit verschillende hogedruk en lagedruk ketels. Een lagedruk stoomketel heeft een maximale werkdruk die lager ligt dan 0,5 bar, wat inhoudt dat de ketel is voorzien van veiligheidstoestellen welke zijn afgesteld op 0,5 bar. Bij een hogedruk stoomketel ligt de druk juist hoger. Alle ketels hebben een hoog rendement en een lage NOx emissie. Hierbij heeft u vaak de mogelijkheid om uw stoomketel in grote mate te automatiseren. Als u dit wenst, komen vakmensen uw stoomketel installeren.

 

Denk aan het milieu bij de aankoop van een nieuwe stoomketel

Voor warmte-opwekkingsprocessen en stoomproductie is het gebruik van een stoomketel aangeraden. Hierbij is het belangrijk dat de ketel voldoet aan de wetgeving en dat het rekening houdt met rationeel energieverbruik en het milieu. Daarom heeft Novum een productlijn industriële stoomketels ontwikkeld die is gebaseerd op het zogenaamde vuurgang-waterpijp principe. Hierdoor heeft uw stoomketel gunstige stoomopwekking eigenschappen en is de temperatuurverdeling in de ketel erg gelijkmatig. Daarbij is uw stoomketel altijd voorzien van een op de ketel afgestelde brander en kwalitatief hoogwaardige appendages. De vakmensen van Novum zorgen altijd voor een zorgvuldige installatie en komen ook langs voor een onderhoud. Ontdek snel het aanbod van de specialist en koop de stoomketel die aansluit bij uw situatie.