Entertainmentservice
Image default
Business

Materialen dakkapel

Gaat u binnenkort een nieuwe dakkapel plaatsen of gaat u uw huidige dakkapel renoveren en heeft u moeite met het vinden van het juiste materiaal voor uw dakkapel? In dit artikel staan de voor- en nadelen benoemd per dakkapel materiaal.

Houten dakkapel

Door het gebruik van een houten dakkapel kunt u zorgen voor een authentieke uitstraling aan uw huis. Van origine worden dakkapellen gemaakt van hout. Hierbij worden de balken van vurenhout gemaakt, de kozijnen van hardhout gemaakt en voor het uiterlijk wordt vaak gebruik gemaakt van hardhout, om de dakkapel zo een authentieke uitstraling te geven. Een houten dakkapel is eenvoudig te onderhouden en repareren. Daarentegen is er wel regelmatig onderhoud nodig, omdat een houten dakkapel kan gaan rotten. Hierdoor heeft een houten dakkapel ook een minder lange levensduur dan de andere materialen.

Kunststof dakkapel

Een dakkapel van kunststof gaat lang mee en vereist weinig tot geen onderhoud. Daarnaast isoleert een kunststof dakkapel beter dan een houten dakkapel, waardoor je binnen een korte tijd je geld terug kunt verdienen op:

  • Energiekosten
  • Onderhoudskosten
  • Schilderwerk aan dakkapel

Je zou bijna denken dat er alleen maar voordelen zitten aan een kunststof dakkapel, maar er zijn toch een aantal nadelen. Zo heeft een dakkapel van kunststof een mattere uitstraling dan een houten dakkapel en is een dakkapel van kunststof duurder.

Polyester dakkapel

Een dakkapel van polyester heeft in principe dezelfde voordelen als een dakkapel van kunststof en daarnaast wordt een polyester dakkapel in zijn geheel gemaakt, waardoor hij in één dag geplaatst kan worden. Een ander extra voordeel is dat een polyester dakkapel naadloos is. Dit geeft een mooie uitstraling. De nadelen van een polyester dakkapel zijn de hoge prijs en voor het repareren van polyester is er speciaal materiaal nodig.

Zinken dakkapel

Een zinken dakkapel geeft een industriële uitstraling aan het huis. Dit dakkapel materiaal wordt vooral gebruikt bij moderne huizen. Zink is recyclebaar en daarnaast is er ook geen onderhoud aan vereist. Het is net als polyester en kunststof wil wat duurder dan een houten dakkapel en dit materiaal is niet geschikt voor elke woning. Een zinken dakkapel kan ook worden gecombineerd met de andere dakkapel materialen.

Bent u opzoek naar een dakkapel specialist die u kan helpen bij het plaatsen van uw nieuwe dakkapel? Neem dan contact op met Dakster dakbedekking.

http://dakster.nl