Entertainmentservice
Image default
Business

Verdienmodellen in de muziekindustrie

Het kan zo zijn dat wanneer je een enthousiasteling bent met een onuitputbaar energielevel en een grote voorliefde voor muziek, je al eens nagedacht hebben over het beginnen van een onderneming die zich volledig op muziek focust. Dat is niet gek, want het liefste wil iedereen geld verdienen met hetgeen wat ze leuk vinden om te doen. Maar uit onderzoeken blijkt dat de kans dat je deze droom nog niet hebt gerealiseerd groot. Daar komt ook nog eens bij dat de muziekindustrie niet bepaald uitnodigend overkomt. Vooral wanneer je kijkt naar de mensen die er wél in geslaagd zijn. Zo beginnen de inkomsten te dalen, is de concurrentie moordend en ben je zonder een goed uitgebreid netwerk gedoemd te falen. Maar toch zijn er mogelijkheden die je kunnen helpen.

Deze mogelijkheden ontstaan vooral door het feit dat er langzaamaan veranderingen aan het plaatsvinden zijn in de muziekindustrie. Men is daarbij vooral opzoek naar nieuwe verdienmodellen. Want, waar een radiostation vroeger bakken met geld kon verdienen door mensen te vinden die radio beluisteren zijn de tijden veranderd. Zo heeft de muziekindustrie ook de afgelopen jaren vooral gevochten door vele technologische ontwikkelingen, in plaats van deze te omarmen. Het is gebleken dat ze hierdoor veel kansen hebben misgelopen, en dat is een opening voor jou als ondernemende enthousiasteling.

Radiostations werden hierboven al even als voorbeeld genoemd. Om het in huidige tijden vol te kunnen houden hebben zij het concept van de extra verdienmodellen in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat ze konden blijven bestaan. Een voorbeeld hiervan is om op het internet radio luisteren mogelijk te maken. Daarbij worden advertentie inkomsten gerealiseerd, maar kunnen zij ook evenementen en festivals mee organiseren. Daarnaast zijn ook andere bedrijven in de muziekbranche zijn hard op zoek naar alternatieve inkomstenbronnen. Dus heb je een goed idee, dan maak je zeker kans.

http://www.radioguide.fm