Entertainmentservice
Image default
Business

Wees verstandig en laat je iPhone repareren

Hoe voorzichtig je ook bent met je iPhone, hoezeer je het apparaat ook beschermt tegen mogelijke defecten, bijna iedereen heeft wel eens een probleem ondervonden met zijn of haar smartphone. Dit heeft niet te maken met de iPhone op zich, dit zijn zeker sterke en duurzame smartphones, maar wel met het feit dat een ongeluk gewoon in een klein hoekje zit. In veel van deze gevallen wordt er besloten om dan maar een nieuwe smartphone te kopen, aangezien het defect te veel irriteert. Echter is er ook een andere optie, eentje die veel raadzamer is: het laten repareren van je iPhone. In het vervolg van dit artikel zullen we behandelen waarom nou juist dat de verstandigste keuze is, wanneer je problemen met je iPhone ondervindt. Daarnaast kijken we tot slot ook nog even naar mankementen die veel voorkomen en hoe deze verholpen kunnen worden door een vakman.

Je hoeft echt geen nieuwe iPhone te kopen bij een defect

Zoals gezegd, hoef je dus echt geen nieuwe iPhone (of een andere smartphone) aan te schaffen, als je problemen hebt met je huidige. Deze problemen kunnen in de meeste gevallen immers gewoon weggenomen worden. En als dat gebeurt, ben je ten eerste een stuk goedkoper uit. Een nieuwe iPhone kost je doorgaans namelijk enkele honderden euro’s, terwijl het repareren van je oude in veel gevallen je slechts een schijntje kost. De uitkomst is in beide gevallen echter hetzelfde, aangezien een reparatie ervoor zorgt dat je smartphone er weer als vanouds uitziet. Daar komt nog eens bij dat een nieuwe IPhone vaak betekent dat je al je foto’s en contacten over moet zetten, mocht dat al mogelijk zijn, en je daarnaast soms ook nog je eigen nummer ziet veranderen. Dat betekent dat je naast extra geld ook nog eens een hoop tijd kwijt bent, als je per se een nieuwe iPhone wilt.

Laat de reparatie over aan een vakman

Het voorgaande kan het idee oproepen om gelijk zelf aan de slag te gaan met de reparatie. Dit is echter niet zo’n slim idee. Ten eerste ben je, als je inderdaad zelf aan de slag gaat, vaak amper goedkoper uit. De materialen die nodig zijn, zijn immers vaak de grootste postenkost en deze blijft gewoon bestaan, je vangt alleen de arbeidskosten op. Daar betaal je echter wel een hoge prijs voor, soms ook letterlijk. Dat laatste is het geval, wanneer je iPhone ná de ‘reparatie’ nog meer kapot is dan ervoor, iets wat meer dan eens voorkomt. Het repareren van een iPhone is namelijk een ingewikkelde zaak en vergt daarom de nodige kennis en ervaring. En niet alleen dat, je bent er vaak ook simpelweg een hoop tijd aan kwijt. Je moet namelijk het nodige geduld opbrengen, als je voorzichtig en secuur te werk wilt gaan. De hulp inroepen van een vakman is daarom het handigst. Bij SmartphoneRepairs geven ze bijvoorbeeld 12 maanden garantie op de reparatie en de onderdelen.

Veelvoorkomende mankementen 

Die voorzichtigheid is zowel van belang bij de grotere defecten als de kleinere. Tot de grotere defecten rekenen we bijvoorbeeld het kapotte scherm, dat doorgaans ontstaan na een val en gerepareerd kan worden door een vervanging van zowel het glasscherm als het LCD-scherm. Ook een kapotte behuizing, wat mogelijk een kapot scherm uit kan lokken, en een kapotte accu zijn bijzonder vervelend. Kleinere problemen, zoals een defecte Aan/Uit-knop, kunnen echter ook voor de nodige irritaties zorgen. Gelukkig kunnen ook deze goed verholpen worden.

http://www.smartphonerepairs.be/