Entertainmentservice
Image default
Business

De basis van technische SEO

Technische SEO blijft altijd een beetje een ondergeschoven kindje binnen zoekmachine optimalisatie. Het zwarte schaap van de familie als het ware. Waar content optimalisatie en vooral linkbuilding de erkenning krijgen die ze verdienen, schijnt iedereen de technische SEO een beetje te vergeten, of in ieder geval te verwaarlozen. En dit terwijl het een must is voor een fatsoenlijke zoekmachine optimalisatie strategie. Gelukkig zijn we zo vrij geweest om de basis van deze technische optimalisatie voor je op een rij te zetten.

Toegang

Technische SEO begint bij toegang; toegang voor zowel bezoekers als voor de crawlers van zoekmachines als Google. Wanneer je wilt dat jouw website wordt geïndexeerd, is het belangrijk dat jouw website voldoende bereikbaar is. Met deze checklist kom je al een heel eind op weg:

–        Is de content zichtbaar en niet verborgen achter inlogschermen?

–        Ziet Google de pagina op dezelfde manier als een bezoeker?

–        Heeft de website een XML sitemap?

–        Is de website aangemeld bij Google Search Console?

–        Heeft de website een robots.txt bestand?

–        Is het robots.txt bestand op de juiste manier opgebouwd?

–        Is de XML sitemap verwerkt in het robots.txt bestand?

–        Heeft elke pagina de juiste statuscode?

Wanneer je deze stappen afgaat, weet je zeker dat het qua toegang in ieder geval goed zit met jouw website. Toch is er meer.

Laadtijd

Ook laadtijd is een zeer belangrijk aspect van zoekmachine optimalisatie. Google hecht veel waarde aan een goede gebruikerservaring. Wanneer pagina’s snel laden, moedigt dit bezoekers aan om door te klikken. Google ziet dit ook in de bounce rate. De snelheid is dus ook een zeer belangrijk onderdeel van technische SEO. Denk hierbij aan een goede server, het verlagen van requests, het verkleinen van afbeeldingen en nog veel meer.

Responsiveness

Responsiveness is een ander onderdeel van technische SEO, wat veel invloed heeft tegenwoordig. Een website responsive maken, is echter een lastig onderdeel, waar je vaak een webdesign bureau voor nodig hebt. De Online SEO Specialist is een SEO bureau waar kennis op beide gebieden in huis is. Bekijk de website voor de mogelijkheden!