Entertainmentservice
Image default
Business

Het juiste toetsenbord kiezen doe je zo!

Of je nu een verslag aan het schrijven bent, op Facebook aan het rondhangen bent of gewoon maar een beetje mailtjes aan het rondsturen bent: je hebt in ieder geval een comfortabel toetsenbord nodig. Toetsenborden zijn er in allerlei soorten en maten. In dit artikel vertellen we je meer over 4 basiscategorieën toetsenborden: mechanische toetsenborden, membraan toetsenborden, bedrade toetsenborden en onbedrade toetsenborden.

Mechanische toetsenborden

Toetsenborden met mechanische toetsen of switches hebben toetsen die je niet helemaal hoeft in te drukken om een toetsaanslag te kunnen registreren. Hierdoor kun je een stuk gemakkelijker en sneller typen. Dit soort toetsenborden is dus prima geschikt om uren mee te werken. Er bestaan toetsenborden met verschillende typen switches: bruine, blauwe, rode en zwarte switches. Blauwe switches zijn het meest geschikt voor typen. Bij een toetsaanslag op blauwe toetsen hoor je bovendien een duidelijk klikgeluid. Hierdoor weet je heel precies dat je een toets aanslaat.

Membraan toetsenborden

Toetsenborden met membraan toetsen hebben toetsen die je wél helemaal in moet drukken om een toetsaanslag te kunnen registreren. De toetsen liggen op een verend stukje rubber, dat ervoor zorgt dat deze ingedrukt kan worden en weer terugveert. Onder deze ‘rubber dome’ bevindt zich een membraan dat de aanslag registreert. Dit type toetsen is minder geschikt om de hele dag op te typen. Maar voor het typen van een enkel verslag of een e-mail hebben deze toetsen wél een geschikte toetsaanslag.

Bedrade toetsenborden

Tot een paar jaar geleden had je eigenlijk geen keuze: toetsenborden waren bedraad. Tegenwoordig zijn er ook onbedrade toetsenborden. Het grote voordeel van een bedraad toetsenbord is dat deze energiezuiniger is dan een onbedraad exemplaar met een bluetooth verbinding of een verbinding via een usb ontvanger. Je hebt namelijk geen batterijen nodig. Een eerste nadeel van een bedraad toetsenbord is echter dat het draad van het toetsenbord in de knoop kan raken met andere draden op je bureau. Een tweede nadeel van een bedraad toetsenbord is dat de draad een beperkte afstand heeft vanaf je beeldscherm.

Onbedrade toetsenborden

Kies je voor een onbedraad toetsenbord, dan is je bureau meteen een stuk minder rommelig (want er ligt geen draad in de weg.) Je bent niet te maken met een beperkte afstand tot je beeldscherm, die afstand kun je namelijk zelf bepalen. Dat er geen draad aan je toetsenbord zit om het toetsenbord van energie te kunnen voorzien zorgt er echter wel voor dat het toetsenbord regelmatig opnieuw moet worden opgeladen. Er zijn dus regelmatig nieuwe batterijen nodig.

Toetsenbord vervangen

Welk toetsenbord het ook wordt, als je dagelijks achter je computer zit te werken, wil het op den duur nog weleens gebeuren dat bepaalde toetsen niet meer reageren. Typen wordt daardoor lastiger en daar word jij natuurlijk niet echt blij van. Blijf niet te lang met een defect toetsenbord zitten, maar laat deze herstellen door een expert. Die expert vind je bij een bedrijf voor PC reparatie in Rotterdam.Hij of zij zorgt ervoor dat je in no time weer lekker aan de slag kunt.

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-rotterdam/