Entertainmentservice
Image default
Business

Vroeger heel gewoon, tegenwoordig een luxe

Door de eeuwen heen is er veel veranderd aan de dakbedekking. Eeuwen geleden had iedereen een rieten dak. Hoewel dat er ongetwijfeld prachtig uit gezien zou hebben zijn er goede redenen waarom de meeste huizen tegenwoordig een pannen dak hebben. Hoewel je misschien een pannen dak ook kunt waarderen vinden de meeste mensen een rieten dak een mooiere uitstraling hebben. Een van de redenen daarvoor is omdat het erg uniek is. Je ziet het niet zo veel om je heen. Toch weten mensen maar weinig over de veiligheid van een rieten dak. Vroeger waren rieten daken een groot gevaar, maar was het de goedkoopste en toch een van de betere vormen van dakbedekking. Een rieten dak isoleert namelijk ontzettend goed. Sommige zeggen dat ze beter isoleren dan een pannen dak.

 

De brandveiligheid van een rieten dak is toch iets waar veel mensen zorgen om maken. Het lijkt zo ontzettend brandbaar. Maar een rietdekkersbedrijf kan u vertellen dat de brandveiligheid van een rieten dak nauwelijks verschilt met een pannen dak. Een belangrijke reden voor deze veiligheid is de onderconstructie van het rieten dak. Normale kende een huis een openconstructie met een rieten dak, maar door een goede onderconstructie heeft een brand heel weinig ruimte om nog om zich heen te kunnen slaan.

 

Een rieten dak isoleert, is prachtig en brandveilig maar het is helaas niet een kleine investering. Een rieten dak zal gelegd moeten worden door een professionele rietdekker. Daarnaast zal een rieten dak ook weer na enkele tientallen jaren weer vervangen moeten worden, dan zal hetzelfde bedrag weer geïnvesteerd moeten worden. Er zijn gevallen geweest dat het vervangen pas na vijftig jaar plaatsvond. In andere gevallen moest het al na twintig jaar vervangen moeten worden. Het is sterk afhankelijk hoe je om gaat met je rieten dak en welk soort riet er gebruikt is. Fijner riet is vaker het mooiste, maar gaat ook het kortste mee.

http://www.rietwerk.nl/