Entertainmentservice
Image default
Business

BBT Shop en uitleg over basketbal

De basketbalsport wordt in Nederland steeds populairder. Dit is te zien aan de bezoeken aan het Nederlandse basketbal. Bent u geïnteresseerd om zelf te basketballen? Dan heeft u hier wel de juiste materialen voor nodig. Gelukkig kunt u deze eenvoudig bestellen op BBT Shop. BBT Shop heeft alle artikelen op het gebied van basketbal voor u in huis en zorgt ervoor dat u deze binnen een dag in Huis heeft. Om uw geheugen op te frissen zullen we in dit artikel de basis van de sport basketbal nog eens voor u herhalen.

Standaardregels

De basis van het basketbal is het stuiteren van de bal. Dit mag zowel lopend, stilstaand als bij het passen. Binnen een periode van 24 seconden moet de bal minimaal een keer de basket van de tegenstander hebben geraakt. Deze tijd wordt aangegeven door de schotklok. De schotklok is geïntroduceerd om het spel aanvallender te maken. Indien de bal in de basket beland is het toegekende aantal punten afhankelijk van de afstand waarop is geschoten. Als de bal achter de driepunten lijn in de basket wordt geschoten ontvangt het aanvallende team dus drie punten. Binnen deze lijn is het aantal punten dat wordt toegekend 3. Bij een vrije worp ontvangt het scorende team slechts een punt.

Het veld

Het basketbal veld heet een basketbalveld. Het veld bestaat uit een rechthoekige vorm die aan beide kanten een basket hebben. In het professionele basketbal wordt er vaak gespeeld op een ondervloer van Hardhout. Eikenhout is hier de meest gemaakt keuze. Bij buitenbasketbal is er vaak sprake van een ondergrond van asfalt. In de NBA is een basketbalveld 28,65 bij 15,24 meter. De hoogte van een basketbal ligt op 3,05 meter hoogte. Dit verklaart de lengte van de meeste professionele basketballers. Verder heeft naast achter- en zijlijnen een vrijeworplijn die 5,8 meter van de achterlijn ligt.

https://www.bbtshop.nl/