Entertainmentservice
Image default
Business

Basiq Group bij het schoonmaken van de zonnepanelen

Het schoonmaken van uw zonnepanelen is erg belangrijk om uw rendement te maximaliseren. Het niet in orde houden van uw zonnepanelen kan er namelijk voor zorgen dat uw rendement binnen de kortste keren met ongeveer 3% zal afnemen. Wilt u deze afname in rendement voorkomen? Dan kunt u de hulp van Basiq Group wel gebruiken! Basiq Group neemt dit vervelende klusje graag voor u uit handen. Met behulp van Basiq Group voorkomt u gestuntel om het dak op te komen. In dit artikel leest u welke technieken er vaak worden gebruikt om de zonnepanelen schoon te maken.

Waarom schoonmaken?

De schoonmaak van de zonnepanelen zal u dus veel extra rendement opleveren. Dit komt omdat de zonnepanelen in de loop van het jaar worden besmet met vuil en stof. Tevens heeft u kans dat de panelen worden vervuild doordat de uitwerpselen van vogels zich op de panelen bevindt. Dit is ook nog is erg slecht voor de houdbaarheid van de zonnepanelen. De specialisten van Basiq Group adviseren om de zonnepanelen eenmaal per jaar schoon te maken.

Technieken voor het schoonmaken van de panelen

Als het dak makkelijk te bereiken is kunt u misschien zelf proberen de zonnepanelen schoon te maken. Door dit vooral op momenten dat er weinig zon aanwezig is. De panelen dient u tevens schoon te maken met schoonmaakmiddelen die niet te agressief zijn. Als alternatief voor schoonmaakmiddelen kunt u er ook gewoon voor kiezen om de tuinslang te gebruiken. Bang dat u de panelen beschadigd? Schakel dan de hulp in van een professionele partij zoals Basiq Group om deze schade te voorkomen.

Zonnepanelen schoon laten maken?

Wilt u uw zonnepanelen liever schoon laten maken door een professional? Dan is Basiq Group de partner die u zoekt. Doordat Basiq Group ook werkt met milieuvriendelijke producten zal die ervoor zorgen dat u nog groener bezig bent als u al was!