Entertainmentservice
Image default
Business

Overstappen van internet provider

Overstappen van internet provider

Internet wordt tegenwoordig in vrijwel ieder huishouden gebruikt. Ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van het internet. Het is dan ook niet vreemd dat er veel keuze is in de providers voor het internet. Ook is het natuurlijk logisch dat veel mensen graag willen overstappen naar een andere provider.

Redenen om over te stappen van internet provider via internethunter.be
Er zijn talloze redenen om over te stappen van internet provider. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je geen goede ervaringen hebt met je huidige provider. Je huidige provider heeft bijvoorbeeld langzaam internet of een slechte klantendienst. Het kan ook zijn dat de provider een stuk duurder is dan andere internet providers. Misschien heb je van een goede kennis gehoord over de kwaliteiten van een andere internet provider en wil je daarom graag overstappen.

Controleer goed voordat je wilt overstappen
Controleer bepaalde zaken altijd heel goed voordat je besluit om van internet provider te overstappen. Is de provider die je wilt wel beschikbaar in jouw omgeving? De meeste internet providers hebben een postcodecheck op hun website staan. Hierdoor kun je precies zien of het internet wel bij jou beschikbaar is. Check ook goed wat de prijzen zijn van het internet. Ga je er wel op vooruit? Sommige reclames beloven een heleboel goeds, maar het kan geen kwaad om te kijken hoe het bijvoorbeeld met extra kosten zit. Je kunt ook de ervaringen lezen van de internet provider naar keuze. Overal op internet vind je recensies en ervaringen met providers. Zo weet je of een provider een goede verbinding of klantenservice heeft. Voor meerinformatie kun je kijken op internethunter.be.

Hoe kun je van provider overstappen?

Van provider overstappen is niet moeilijk. Sinds 1 juli 2009 zijn de internet providers namelijk verplicht om een opzegtermijn van een maand te hanteren. Voor die tijd werkten veel providers met een jaarcontract en was het opzeggen erg lastig. De nieuwe regelgeving is voor ieder contract van toepassing. Let er wel op dat je doorgaans wél minimaal een jaar bij dezelfde internet provider moet zitten. Als je de huidige internet provider hebt opgezegd kun je internet bij een andere provider aanvragen. Geef dan duidelijk aan vanaf welke datum je het internet wilt hebben. Sommige internet providers hebben het overstappen nog makkelijker geregeld. Deze providers zorgen namelijk zelf voor het afzeggen bij je huidige provider, waardoor je zelf niets hoeft te doen. Een voorbeeld provider is proximus.

Bijkomende kosten bij het overstappen
Als je gaat overstappen is het mogelijk dat je met extra kosten te maken krijgt. De meeste providers brengen geen extra kosten in rekening als je bij ze opzegt, maar er zijn er ook een paar die dit wel doen. Soms moet je ook betalen voor een nieuwe modem bij je nieuwe provider. Als je een ADSL verbinding hebt, dan hoef je in principe niet te betalen voor je modem. Bij kabelinternet ligt dit vaak anders. Je krijgt de modem in bruikleen en moet dus bij de meeste internet providers weer worden ingeleverd. De kans is aanwezig dat je extra moet betalen voor de nieuwe modem.

E-mail adressen en overstappen Houd er rekening mee dat als je gebruikt maakt van een e-mail adres van je provider, dat deze komt te vervallen als je de verbinding opzegt. Je zult wel weer een nieuw e-mail adres krijgen bij je nieuwe provider.