Entertainmentservice
Image default
Business

Waar worden oordoppen gebruikt?

Oordoppen worden niet alleen door mensen gebruikt die geen gehoorbeschadiging willen oplopen tijdens het uitgaan. Ook in de zakelijke sfeer worden deze vaak gebruikt, soms om gehoorbeschadiging te voorkomen, andere keren om simpelweg meer concentratie te verkrijgen bij de taak die gedaan moet worden. In dit artikel zullen we er een aantal belichten in de volgende paragrafen, maar eerst zullen we kijken naar welke varianten er zijn.

Wat voor een oordoppen zijn er?

Oordoppen komen in alle vormen en maten. Tegenwoordig is de techniek van het vervaardigen een stuk beter dan vroeger. Zo zijn oordoppen niet slechts propjes in de oren meer. Ook al is deze variant uitermate geschikt om goed te kunnen slapen willen sommigen meer dan alleen al het geluid stoppen. Daarom zijn er nieuwe edities bedacht waardoor bepaalde functionaliteiten worden uitgebreid of gecombineerd.

Met behulp van kleine openingen en ergonomische vormen passen ze makkelijk in ieder oor, dempen ze geluid maar laten ze alsnog voldoende door zodat men met harde muziek bijvoorbeeld toch nog spraak kan verstaan.

Hobby’s en werk

Voor diverse hobby’s en werk wordt veelvuldig gebruik gemaakt van oordoppen. Dit is om te voorkomen dat men slechthorend wordt. Net zoals dat de mensen die naar festivals gaan om muziek te luisteren bescherming aandoen, doen de musici zelf dat ook. Een DJ, de basgitaarspeler en de dummer, zanger, iedereen op het podium is voorzien van gehoorbescherming.

Stratenmakers die met lawaaierig gereedschap in de weer gaan nemen ook de zekere voorzorgsmaatregelen. Dit zijn echter gehele afsluitcapsules voor de oren waardoor zelfs de hardste geluiden tot een redelijk niveau worden gedempt.

Daarnaast worden oordoppen gebruikt in het leger. Zowel op de schietbaan is dit verplicht als tijdens missies. Hier zijn de speciale dubbelfunctie oordoppen voor. Wanneer ze aan de ene kant in gedaan worden wordt zo goed als al het geluid gestopt. Wanneer men ze andersom in de oren doet geeft het een middelmatige bescherming, maar kan men alsnog gesprekken voeren. Dit is om flexibel te zijn in het gebruik ervan.

http://www.hethoorhuis.nl/