Entertainmentservice
Image default
Business

De voordelen van een MJOP

Een meerjarenonderhoudsplan zal voor vele ondernemingen bekend klinken. Het zogenaamde MJOP geeft in een duidelijk overzicht van de kosten voor het onderhoud weer.

Ondanks de vele eisen, waar het rapport verplicht aan moet voldoen, is het opgestelde MJOP een handig hulpmiddel voor een bedrijf of vereniging.

Overzicht van de kosten

Een onderneming, VvE, vereniging of stichting heeft jaarlijks te maken met de onderhoud aan het desbetreffende gebouw. Helaas brengt dit veel, bewuste of onbewuste, kosten met zich mee. Een meerjarenonderhoudsplan is een rapport om als bedrijf of stichting onverwachte kosten te voorkomen.

Sparen

Het overzicht kan mogelijk geldtekort voorkomen, doordat de onderneming zich bewust is van de komende kosten betreft het onderhoud. Hierdoor kan er geld opzij worden gezet om deze komende kosten te kunnen financieren en deze kosten niet uit onverwachte hoek betaald moeten worden.

Herbouwwaarde reserveren

Per 1 januari 2018 is de wet Verbetering Functioneren VvE’s ingevoerd. Hierdoor zijn de VvE’s verplicht jaarlijks minimaal 0,5% van de herbouwwaarde te reserveren voor onderhoud. Wanneer een onderneming uitgaat van de wettelijke reservering, kan dit mogelijk niet aansluiten op de werkelijke onderhoudskosten. In dit geval zal een extra onderhoudsbijdrage noodzakelijk zijn. Dit risico is te beperken door een MJOP op te stellen. Het rapport zal de onderneming op de hoogte stellen van de onderhoudskosten, waarbij rekening is gehouden met de persoonlijke status van het pand.

Waardestijging

Een groot voordeel van een MJOP is de stijging van de waarde van de woning. Wanneer er gesproken kan worden over een gezond VvE zal dit voor zowel potentiële kopers als de bank gunstiger zijn en kan dit mogelijk helpen bij een vlotte verlening van een financiering. Een goede MJOP zullen personen zekerheid geven over de kwaliteit en staat van het pand.

http://laan35.nl